Beatrix openhartig over eenzaamheid: ‘Zie mijn zoons alleen op tv’

Beatrix openhartig over eenzaamheid
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prinses Beatrix vertrok onlangs voor vier dagen naar Curaçao, waar ze niet eerder zo openhartig over zichzelf sprak. Ze heeft een behoorlijk eenzame periode achter de rug. ,,Op televisie was de enige manier om mijn kinderen te zien, soms.”

Zorgen om eenzaamheid

Vorige winter waren er al zorgen bij de bewoners van het Lage Vuursche. Maandenlang hadden ze hun beroemdste inwoonster niet meer op straat gezien, zo werd gemeld aan weekblad Story. Terwijl Beatrix daarvoor wel geregeld in het centrum van haar woonplek was te vinden.

De enige ‘uitjes’ die Beatrix in die periode had, waren de wandelingen die ze maakte door het bos dat om kasteel Drakensteyn ligt. Zoon Willem-Alexander zei destijds al dat hij er alles aan wil doen om ‘het eenzaamheidsvirus te bestrijden’.

‘Enige manier om mijn kinderen te zien’

Maar vanwege haar leeftijd moest Beatrix natuurlijk extra voorzichtig zijn om niet besmet te raken met het coronavirus. Toch zou ze zich enorm eenzaam hebben gevoeld, iets wat ook blijkt uit een gesprek met Blauw Bloed-reporter en presentator Jeroen Snel op Curaçao.

Story kreeg een filmpje waarin Beatrix de presentator even apart neemt. ,,Meneer Snel, ik heb alle afleveringen van uw programma gezien. Het was de enige manier om mijn kinderen te zien, soms”, zou Beatrix hebben gezegd.

En prinses of niet, hiermee wordt duidelijk dat Beatrix haar kinderen tijdens de lockdown verschrikkelijk heeft gemist. Toch moet ze nu weer haar kinderen en kleinkinderen missen. Ze is na haar reis naar Curaçao positief getest op corona en zit nu in thuisisolatie op kasteel Drakensteyn. Willem-Alexander liet al weten dat het goed met zijn moeder gaat.

Tags

BEATRIXCORONACURACAOEENZAAMPRINSESWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck