Beau geeft duizenden euro’s aan bevriende daklozen

Door: DitjesenDatjes
05-06-2019

Dat Beau van Erven Dorens erg betrokken is bij de programma’s die hij maakt, is duidelijk te zien. Hij leeft mee met de veteranen, is oprecht geïnteresseerd tijdens Beau five days Inside en krijgt een persoonlijke band met de daklozen die hij volgt tijdens The Amsterdam Project en The Rotterdam Project. Zo’n goede band, dat hij hen uit zijn eigen zak helpt.

Vriend

Alle daklozen die deelnamen aan het RTL-programma kregen tienduizend euro om te besteden. Daarvan konden ze bijvoorbeeld een kamer huren, een opleiding volgen of een andere besteding doen die hun leven zou verbeteren. De ene dakloze lukte het om uit het dal te klimmen, terwijl anderen soms vrijwillig in dezelfde situatie bleven. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze hebben in Beau een vriend gevonden.

Duizenden euro’s

,,Die mensen zijn geen kandidaten zoals in andere programma’s, maar échte mensen die voor altijd in mijn leven zijn”, zegt de presentator tegen weekblad Story. ,,Ik zie ze als familie. Nog steeds bel en app ik bijna dagelijks met een aantal van hen. Bijvoorbeeld met onze oudste deelnemer die bij Summer Night vaak langskwam.” De dakloze man wist precies wanneer Beau in Amsterdam was, en zocht hem dan op. ,,Dan zat hij buiten op een bankje een sigaretje te roken en ging ik in de reclamebreak naast hem zitten en gaf ik hem een paar tientjes of zo.” Al die tientjes zijn bij elkaar duizenden euro’s geworden, want niet alleen geeft Beau geld aan Lolle maar ook aan bijvoorbeeld Gerrie. De Amsterdamse Gerrie is verkoper van de Straatkrant, en woont sinds het programma op zichzelf. ,,Hij heeft inmiddels een eigen huisje en ik heb met hem bijvoorbeeld een tv’tje, een magnetron en een radio gekocht.”

De presentator benadrukt dat hij hen graag helpt, en het absoluut niet zonde vindt van zijn geld. ,,Uiteindelijk gaat dat met alle deelnemers bij elkaar wel om meerdere duizenden euro’s. Maar weet je, ik verdien hartstikke goed, dus wat maakt het dan allemaal uit.”

 

Meer DenD