Beau haalt uit naar Sander Schimmelpenninck om ‘lekkere Alexia’ uitspraak

Beau
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Zijn uitspraken over de ‘lekkere’ Alexia blijven Sander Schimmelpenninck achtervolgen. Woensdagavond zat hij bij Beau aan tafel, en werd de omstreden opmerking weer besproken.

Sander’s uitspraak ging de wereld over. In zijn ‘Zelfspodcast’ noemde hij prinses Alexia ‘de lekkerste’ van de drie prinsessen van Nederland. Hiermee groef hij zijn eigen graf. Sander gooide er nog een schepje bovenop. ,,Ja, daar kunnen we niet omheen draaien”, zegt Sander. ,,Ze schijnt wel arrogant te zijn. In Wassenaar wordt gezegd dat ze al buiten haar prinsessenmuiltjes loopt.”

Doodsbedreigingen

De omstreden opmerking leverde Sander een storm aan kritiek op. Het ging zelfs zo ver, dat Sander met de dood werd bedreigd. Op Twitter sprak hij van schande.

,,Voicemail vol doodsbedreigingen, mails naar mijn vriendin met als boodschap dat ik een pedofiel ben; de even smerige als voorspelbare lastercampagnes van Forumrechts en hun mediaportaaltjes wennen nooit,” aldus Sander.

Hij gaf achteraf toe dat het geen handige opmerking was, en dat hij heeft geleerd van de rel.

Beau

De Alexia-rel is nog niet vergeven en vergeten. Bij Beau aan tafel werd het weer ter sprake gebracht. Sander was te gast bij de talkshow met Jaap Resema, zijn ‘podcast collega’. Beau vroeg de heren beide naar een spraakmakend moment in hun podcast carrière.

Eerst begint Beau over Jaap’s opmerkingen over Yolanthe’s uiterlijk, die Jaap in de podcast onder andere ‘aftrekmateriaal’ noemde. Tegen Sander zegt Beau: ,,Jij vloog uit de bocht omdat jij een van de prinsessen tot ‘lekkertje’ maakte. ‘De lekkerste’, zei je. Hoe kijk je daarop terug?”

Jaap neemt het op voor Sander en reageert ,,Voor mij was dat anders. Sander is het op zich wel gewend. Voor mij is het nieuws, want ik maak muziek en geef niet echt mijn mening, maar het wordt allemaal helemaal uit de context getrokken. Als je niet de podcast luistert, als je niet daadwerkelijk drie kwartier hebt geluisterd, dan is dat heel gek als je dat zo ziet in de krant.”

Context

Jaap’s verweer dat de opmerkingen uit context zijn getrokken komt Beau de neus uit. ,,Wil je dat ik even herhaal wat er over Yolanthe is gezegd? Kom op nou zeg” riep Beau.

Volgens Sander is de hele casual manier van praten juist de charme van hun podcast. ,,Ja, maar je doet het voor een groot publiek. Je weet wat je doet. Zou je met terugwerkende kracht dat nogmaals hebben gezegd?” reageert Beau hierop.

Sander laat weten dat hij het nu anders zou aanpakken. ,,Nou, we zouden het er nu uit hebben gehaald. We luisteren inmiddels met een team van vijf mensen die uitzendingen. Dat Alexia-verhaal is daar doorheen gekomen. Dat vond niemand erg en de 200.000 luisteraars die die week hebben geluisterd ook niet, totdat bepaalde mensen daarover begonnen te zeuren.”

Beau tikt Sander nog een laatste keer op de vingers. ,,Maar toch kun je zoiets niet zeggen over een 15-jarige prinses”.

Tags

BEAUPRINSESPRINSES ALEXIASANDER SCHIMMELPENNINCK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie