Beau ‘verovert’ plaats Jinek?

Door: Lies Jansen
16-05-2020

De rollen bij RTL-4 lijken omgedraaid. Afgelopen najaar scoorde Beau van Erven Dorens, met zijn talkshow Beau, niet al te beste kijkcijfers. Er was zelfs sprake van een kijkcijferdieptepunt met 280.000 kijkers. Toch weet hij in zijn nieuwe seizoen de kijkcijfers opnieuw op te pakken. Vrijdagavond scoorde hij 974.000 kijkers. Hoewel dit zeer positief uitpakt voor Beau, deelde Rob Goossens een riskante uitspraak over collega-talkshow Jinek uit.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Fijn dat Jinek weer terug naar huis is’

Journalist en tv-deskundige Rob Goossens vertelde aan RTL-Boulevard dat de RTL-4 kijker het niet onprettig vindt dat Jinek even thuiszit. Zo legde hij uit: ,,Eva is wel fijn om even wat kritische vragen te stellen, maar dat iedereen toch zoiets heeft van: wel weer fijn dat ze terug naar huis is.”

Oorzaak hoge kijkcijfers

Een mogelijke oorzaak van de uitstekende kijkcijfers van Beau, is het nieuwe productieteam. Deze was altijd in handen van Blue Circle, die de laatste tijd nogal in opspraak was. Nu de producent van talkshow Jinek, genaamd: PilotStudio, de touwtjes in handen heeft is er wel het een en ander aangescherpt. Rob Goossens legde uit waar het aan zou kunnen liggen: ,,Er zit een nieuwe producent op met een sterkere redactie, waardoor Beau gewoon de hele dag weet dat het wel goed komt. Van: de redactie gaat het wel voor me fiksen.”

Meer DenD