Beau verslaat favoriete De Luizenmoeder met emo-tv

Door: DitjesDatjes
11-10-2018

Werkelijk niemand, maar dan ook echt niemand had deze deceptie verwacht: Beau van Erven Dorens won met nipt verschil (52%) van de favoriet voor De Televizierring: de briljante tv-serie De Luizenmoeder.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het is hem gegund. Natuurlijk. Beau is een eerlijke gozer, authenthiek en een groot talent. Kom daar nu nog maar eens om bij tv-makers als je kijkt naar het abominabele Effe geen cent te Makke met de trieste Roelvinkjes, treurniswekkende vloggers en Youtubers en nog meer van die eigenaardige troep.

De kijkers brachten hun stem uit voor het bewogen programma van Beau Five Days Inside. The Winner Takes it All, maar toch werd er even geslikt op het moment dat Ilse Warringa en haar collega’s op pijnlijke wijze werden gepasseerd door de meerderheid van de stemmers.

Ondanks dat, toch een kanttekening.

Want hoe dan ook: De Luizennoeder was in alle opzichten de revelatie van het afgelopen tv-seizoen. Tekstschrijvers en acteurs brachten vernieuwing humor en maatschappelijk debat. En wat vrolijkheid. Ze zijn er in geslaagd om met een klein budget op het nietige NPO 3 met een knipoog een discussie te ontketenen over het politiek correcte gedrag van onderwijzend personeel en ouders op de lagere scholen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de kijkers eigenwijs kiezen voor een vorm van emo-tv. Eerder won Johnny de Mol de ring in 2015 met zijn documentaireserie met mensen met een beperking en nu dus Beau van Erven Dorens. Die zette zijn team in het zonnetje en zijn vier zonen. Maar vooral ook de mensen bij wie hij op bezoek ging, onder andere in het brandwondencentrum.

Prijswinnaar van Erven Dorens memoreerde aan de tijd dat hij alleen maar tv-mislukkingen maakte. Beau kreeg deze avond niet alleen de Gouden Televizier Ring, hij ontving ook nog eens de voor de beste presentator. Een dubbelslag dus voor de presentator én een volledige erkenning van het publiek.

Voor Juf Ank (Ilse Warringa) was er nog wel een troostprijs. Ze kreeg de ZILVEREN ring voor haar rol in De Luizenmoeder. Een doekje voor het bloeden. Volgend jaar is er weer een kans voor Juf Ank en Meester Anton.

Wie nog een keer wil genieten van alle geslaagde grappen in De Luizenmoeder:

Alle liedjes en citaten van Juf Ank uit De Luizenmoeder

 

 

Meer DenD