Beelen keert 3FM rug toe

Door: DitjesenDatjes
28-08-2017

Gisteravond was Giel Beelen voor het laatst te horen op 3FM.

On Stage

Begin deze maand maakte Beelen bekend dat hij geen onderdeel uitmaakt van de nieuwe programmering van de radiozender.  Vanaf 1997 was hij te horen op de jongerenzender en van 2004 tot 2016 maakte hij de ochtendshow. Afgelopen jaar maakte hij alleen nog On Stage, een programma dat op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond werd uitgezonden.

Hint

Wat Giel nu gaat doen is niet bekend. Beelen laat er zelf ook weinig over los, maar gisteravond zei hij tijdens zijn laatste uitzending “We hoeven geen afscheid te nemen.” Ook raadde hij aan zijn YouTubepagina te volgen.

Tip

Bij zijn afscheid gisteravond had Beelen nog wel een tip voor de dj’s die wel bij 3FM blijven: “volg je mediahart, doe vooral niet wat de bazen zeggen. Ga gewoon voor je gevoel.” 

Luistercijfers

Beelen is weg bij 3FM omdat hij niet tevreden was over de richting die de zender opging. In november is de programmering ook al veranderd, en ook andere dj’s vinden die snelle veranderingen niet handig.
De reden voor die veranderd programmering is waarschijnlijk het dalende marktaandeel. De luistercijfers dalen, en in twee jaar tijd is het marktaandeel van 10,3% naar 5,6% gegaan.

Teleurgestelde Dj

Frank van der Lende, die eerst de middagshow presenteerde op 3FM, zegt tegen NU.nl het volgende: ““Er wordt een beetje te snel veranderd de hele tijd, denk ik. In november zijn we omgegaan met de nieuwe programmering, met Domien in de ochtend. En nu is het september als we weer omgaan. Ik zou gewoon iets meer rust bewaren.
Van der Lende is ook teleurgesteld in 3FM dat hij moet stoppen met zijn middagshow. Mark van der Molen en Rámon Verkoelen nemen zijn tijd over. “Ik ben niet per se boos, maar ik vind het gewoon heel erg jammer. Ik had nog wel 100 jaar door willen gaan”, zegt Van der Lende erover. Hij gaat nu een avondprogramma in het weekend maken.

Talpa

Het gerucht gaat dat Beelen naar een van de Talpa-zenders gaat. Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica zijn eigendom van Talpa. Ook kan Beelen opduiken in een programma zoals The Voice of Holland, als jurylid.

Patric Kicken, oud-Veronica-dj, denkt zeker te weten dat Beelen naar de commerciële vertrekt. Volgens Kicken is het verstandig van Talpa om Beelen binnen te halen: ““Je weet met Giel dat je gratis pers gaat scoren, dat BN’ers en artiesten graag op visite komen en dat je iemand in je pand hebt rondrennen die alleen maar leeft voor radio. Kan aanstekelijk werken, ook voor de rest van de medewerkers”, dat schrijft hij in zijn column op radio.nl.

Meer DenD