Beide kinderen Miljuschka hebben speciale zorg nodig

Door: Tanja Brouwer
22-02-2019

Samen met haar ex-man Tycho Veldhoen heeft Miljuschka Witzenhausen twee kinderen. Toen ze een paar jaar geleden gingen scheiden, probeerden ze uit alle macht om hun kinderen niet de dupe te laten worden van hun problemen. Toch bleek dat hun kinderen juist toen extra aandacht nodig hadden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Scheve blikken

,,Een paar jaar terug, toen ik net in scheiding lag, viel mijn zoontje op de vrije school steeds in slaap. Je begrijpt dat ik scheve blikken kreeg van de juffen. Ik kon het van hun gezichten aflezen: dat je je eigen leven niet onder controle hebt, prima, maar moeten je kinderen daar ook onder lijden?”, vertelt Miljuschka tegen weekblad Story. ,,De kinderen lagen elke avond op tijd in bed, dus waar het vandaan kwam snapte ik niet.”

Uiteindelijk bleek dat haar achtjarige zoontje Rembrandt hoogbegaafd is. ,,Ze probeerden hem anders te begeleiden, maar niets hielp. Hij voelde zich een mier in olifantenland. In mijn zoektocht stuitte ik op juf Jolanda, gespecialiseerd in onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Ondanks dat we elkaar amper hadden gesproken, besloot ik de sprong te wagen. En het werkte.” De presentatrice vertelt dat haar zoontje zich al snel beter ging voelen en dat de leerkrachten ook erg tevreden waren.

Engelengeduld

Juf Jolanda heeft niet alleen zoontje Rembrandt geholpen, maar ook haar zesjarige dochter Feline. Zij heeft epilepsie wat leren voor haar erg moeilijk maakt. ,,Met engelengeduld, gepaste strengheid en bakken liefde houdt Jolanda vol. En ze slaagt. Tranen van dankbaarheid rollen over mijn wangen als ik denk aan wat ze voor elkaar heeft gekregen.”

Inmiddels is het leven van Miljuschka in rustiger vaarwater beland. Ze heeft onlangs samen met haar nieuwe liefde Philip van Ierschot een boerderij gekocht.

Meer DenD