België spreekt schande van prins Laurent

Door: DitjesenDatjes
22-07-2019

Wij hadden ‘prins Pils’, Groot-Brittannië had ‘Bad boy’ prins Harry en België heeft prins Laurent. Er is één verschil: Willem-Alexander en prins Harry zijn inmiddels keurige mannen die zich weten te gedragen. Prins Laurent lijkt zich nog steeds niets aan te trekken van de etiquette van het Koningshuis.

Telefoon

Laurent is de broer van de Belgische koning Filip. Ieder jaar wonen leden van het Belgische Koningshuis het militair defilé bij en kijken ze naar de parade. Duidelijk was dat prins Laurent geen belangstelling had voor de festiviteiten. De 55-jarige man zat als een verveelde puber op zijn telefoon te kijken, en daarna begon hij zelfs te bellen. Boze blikken van familieleden deden hem niets, maar toen zijn vrouw prinses Claire er wat van zei hield hij wel op.

Twitter

Helaas heeft Laurent wel meer van die ‘streken’. Zo had hij zelf, tegen alle richtlijnen in, een Twitter-account aangemaakt. Daar plaatste hij zonder toestemming zelf berichten op. Zo was hij aanwezig bij het negentigjarige jubileum van het Chinese volksleger, en droeg hij toen een militair uniform. Hij postte een foto van zichzelf op Twitter. Een enorme rel volgde, want Laurent had blijkbaar geen toestemming om het jubileum bij te wonen. Als straf werd Laurent 15 procent gekort op zijn toelage.

Meer DenD