Belgische koning spreekt VN-Veiligheidsraad toe

Door: DitjesDatjes
12-02-2020

De Belgische koning Filip heeft in New York de VN-Veiligheidsraad toegesproken. Hij pleitte ervoor kinderen in conflictgebieden beter te beschermen. “Telkens als we een kind uit een oorlog redden, het helpen zich te herstellen, het opnieuw kans geven naar school te gaan, worden dromen opnieuw mogelijk.”

Het komt zelden voor dat een vorst de veiligheidsraad toespreekt. Het is zelfs de eerste keer dat een Belgische koning dat doet. België is momenteel de voorzitter van de vijftien leden tellende raad en vraagt daar aandacht voor het lot van kinderen in conflictgebieden.

Wereldwijd krijgt volgens de vorst een op de vijf kinderen te maken met gewapende conflicten. Dat cijfer staat volgens Filip voor meisjes en jongens die op de vlucht zijn voor geweld, worden ingelijfd door gewapende groepen of het slachtoffer worden van uitbuiting, moord en seksueel geweld. “Dit kan ons niet onverschillig laten.”

De 59-jarige koning werd vergezeld door koningin Mathilde, de erevoorzitter van UNICEF België. UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

 

BUZZR

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen