Beroemde Peter Stuyvesant Bal verandert onder druk de naam van het gala

Bal|Beroend Peter Stuyvesant Gala
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Een van de bekendste gala’s voor de Nederlandse society, het Peter Stuyvesant Bal, gaat om politieke redenen de naam van het jaarlijkse charityfeestje veranderen. De high society zal er even van schrikken.

De grote party, die jaarlijks in een chic hotel in New York wordt georganiseerd, staat er om bekend dat beschermvrouw en beschermheer prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven elk jaar als eersten de dansvloer opgaan. Elk jaar wordt uitgekeken naar de opening van traditionele bal met dit koninklijk dansje.

Indianen

Na 39 jaar wordt de naam van het Peter Stuyvesant Bal ingeruild voor de naam NAF-bal. Het verleden van Peter Stuyvesant als het gaat om indianen en slavenhandel is kennelijk de reden van de ingreep. In New York is de naam van Peter Stuyvesant een begrip.

,,Vanwege de gemengde nalatenschap van Peter Stuyvesant tijdens zijn gouverneurschap van Nieuw Amsterdam en op verzoek van bezorgde donateurs, heeft het Uitvoerend Comité van de NAF ermee ingestemd de 39-jarige naam “het Peter Stuyvesant-bal” te beëindigen en opnieuw te beginnen als Het NAF-bal.”

Brief aan leden

In een brief aan de gala-bezoekers is dit door het bestuur bekend gemaakt en zal waarschijnlijk als een bom inslaan bij de high society..

De band tussen het gala en de koninklijke familie is altijd hecht geweest. De eerste keer dat het feest werd gehouden op 10 januari 1944 in het Waldorf Astoria Hotel waren er 1200 gasten. Het bal werd opgedragen aan prinses Juliana, die toen met haar dochters in Canada woonde.

Stijfjes

Het gala wordt jaarlijks druk bezocht door de Nederlandse gemeenschap in New York het bedrijfsleven dat massaal de oversteek maakt naar New York. De avond verloopt vaak nogal stijfjes, maar wie een tafel weet te bemachtigen (en behoorlijk veel geld over heeft voor de goede doelen, kan fijn netwerken. Het thema van het 40e bal wordt Bridging World.

 

Tags

GALANAF GALANEW YORKPETER STUYVESANT GALAPIETER VAN VOLLENHOVENPRINSES MARGRIET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck