‘Beveiligers zijn doodsbang voor prins Andrew’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De Britse prins Andrew werd vorig jaar opgeschrikt door een vrouwelijke indringer die met de prins wilde trouwen. Een opmerkelijk incident, want hoe kon de vrouw zo makkelijk zijn woning binnentreden? Volgens een beveiligingsexpert heeft het allemaal te maken met de beveiligers van Andrew, die doodsbang voor hem zijn. ,,Ze durfden geen contact met hem op te nemen.”

Voor Royal Lodge, de woning van prins Andrew, staan altijd beveiligers. Je zou dus denken dat je niet zomaar kan binnendringen in de woning. Toch bleek vorig jaar dat dat wel degelijk mogelijk is.

Zonder vragen binnengelaten

De vrouw zei tegen het beveiligingspersoneel dat ze een lunchafspraak met Andrew had, waarop ze zonder vragen werd binnengelaten. De vrouw zou zelfs haar identiteitsbewijs niet hebben hoeven laten zien en het personeel zou betaald hebben voor haar taxi.

Maar toen de vrouw enige tijd door de tuinen van Royal Lodge rondzwierf en het hoofdgebouw binnenliep, rook een paleismedewerker onraad en belde de politie. De vrouw kampte met mentale problemen en heeft inmiddels professionele hulp gehad.

‘Beveiliging durfde geen contact op te nemen’

Vorig jaar werd dan ook beweerd dat ze binnen werd gelaten vanwege haar overtuigingskracht, maar nu wordt er iets anders beweerd. De vrouw zou namelijk helemaal geen moeite hebben hoeven doen om binnen te treden en kreeg geen verdere vragen over haar zogenaamde afspraak met Andrew.

,,De beveiliging durfde niet aan Andrew te vragen of hij een afspraak met deze dame had”, vertelt beveiligingsexpert Philip Grindell aan The Mirror. ,,Ze zijn doodsbang voor zijn reactie en willen hem niet van streek maken.”

Volgens Grindell is het algemeen bekend dat Andrew niet goed is voor zijn personeel. ,,Iedereen die met hem heeft samengewerkt, weet dat hij een hele brutale en onaangename man is.”

Klassiek voorbeeld

Paul Page, die tot 2004 bij de beveiliging van het Britse koningshuis werkte, beweert soortgelijke ervaringen met Andrew te hebben gehad. Volgens hem werd Andrew altijd woest op de beveiligers als ze geen dames binnenlieten. Hij verbaast zich dan ook niets over het incident van vorig jaar. Sterker nog: het had volgens hem nog veel erger kunnen aflopen. ,,Dit is een klassiek voorbeeld van wat we vreesden dat er op een dag zou gebeuren”, vertelt hij aan The Mirror.

Tags

INCIDENTPRINS ANDREW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck