Bezoek Amalia aan de Cariben binnenkort te zien in docu

Amalia's bezoek wordt docu
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het was afgelopen weekend de eerste keer dat Amalia voet aan wal zette op de Caraïbische eilanden. En dat bezoek is binnenkort te zien in een documentaire genaamd ‘Amalia en de Nederlandse Cariben’, die op 10 februari te zien is op NPO 2.

Máxima en Willem-Alexander zijn afgelopen weekend afgereisd naar het Caribisch deel van het koninkrijk, en namen hun dochter Amalia voor het eerst mee. Het is de eerste officiële reis van Amalia als prinses van Oranje. Met haar bezoek aan de Cariben trad de 19-jarige prinses in de voetsporen van generaties Oranjes. Willem-Alexander maakte zo’n zelfde reis toen hij negentien jaar oud was en ook haar moeder, oma en overgrootmoeder kwamen en komen al jaren met liefde op de eilanden.

Kennismaking

Het bezoek van Amalia begon op Bonaire, waar ze onder meer naar de slavenhutjes bij Witte Pan gingen en spraken met eilandbewoners over onder meer klimaatverandering en armoede. Het bezoek aan Bonaire werd zaterdagavond afgesloten in Kralendijk met een bezoek aan ‘Taste of Bonaire’, een culturele markt met lokale producten, gastronomie en muzikale optredens.

Gisteren konden de Oranjes even op adem komen, want ze hadden geen activiteiten staan. Wel vlogen ze die dag van Bonaire naar Aruba, de tweede bestemming van de kennismakingsreis van Amalia. Daarna volgen nog Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. De kennismaking van de 19-jarige Amalia met de eilanden duurt van 27 januari tot en met 9 februari.

Documentaire

Ook vanuit Nederland kunnen we binnenkort meegenieten met de reis van Amalia. De NOS maakt een documentaire waar we beelden gaan zien van de kennismakingsreis van Amalia. De docu snijdt ook een aantal belangrijke onderwerpen aan, zoals klimaatverandering en het slavernijverleden. De aflevering is vrijdag 10 februari om 20.30 uur te zien op NPO 2.

Tags

AMALIAPRINSES AMALIAWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck