Biergooier Mart Hoogkamer krijgt dikke schadeclaim: ‘Duizenden euro’s schade’

Biergooier Mart krijgt fikse boete
Door: Charlotte Wijnen
15-09-2021

Het optreden van Mart Hoogkamer werd zondagavond gestaakt nadat hij bekogeld werd met bier. Via social media werd een zoektocht naar de biergooier gestart, met succes. ,,Hij komt hier niet mee weg.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

5.900 voor een halfuur

Mart Hoogkamer was zondagavond de hoofdact van de kermis van Limmen en was geboekt voor 5.900 euro. Maar dat optreden viel compleet in het water. Of eigenlijk: in het bier. Mart werd namelijk bekogeld met bier en daar was de zanger niet van gediend. Hij zou een halfuur optreden, maar verliet het podium na nog geen twee nummers vanwege de bierdouche.

,,Hij had denk ik net anderhalf nummer gezongen, waaronder Ik ga zwemmen. Hij heeft dus maar heel kort op het podium gestaan”, vertelt kroegbaas Caroline Glorie aan De Telegraaf.

Volgens haar had Mart al een aantal keren gewaarschuwd en kreeg toen een beker vol met bier in zijn gezicht. ,,Hij bleef staan, maar zijn manager vond het welletjes en trok hem weg. Backstage heb ik uiteraard mijn excuses aangeboden, hij snapte ook wel dat ik er weinig aan kon doen.” De zanger vertelde haar dan ook dat het de eerste keer was dat hij zoiets meemaakte.

Duizenden euro’s schade

De biergooier heeft voor dik drieduizend euro schade aangericht. Mart had zijn eigen installatie en geluidsman meegenomen, en naderhand kreeg Caroline bericht dat de schade op haar wordt verhaald. ,,Nou, dat krijgt voor de dader dus ook een staartje”, vertelt ze vastbesloten. ,,Toen het net was gebeurd, was ik pislink. Als ik hem dan voor mijn neus had gehad, zou ik hem zeker bij zijn sodemieter hebben gegrepen.”

Ze besloot dan ook de dader op te sporen via social media. Ze plaatste een oproep op Facebook en Instagram om de biergooier te achterhalen. Aan de hand van de toegestuurde filmpjes die Caroline daarna ontving, werd duidelijk wie verantwoordelijk was. ,,Wat hij heeft gedaan is geen stijl en niet goed te praten. Hij komt er sowieso niet mee weg.”

Meer DenD