Bijzondere carrièreswitch voor advocaat Marielle van Essen

Marielle van Essen maakt switch
Door: Charlotte Wijnen
17-08-2022

De bekende advocaat Marielle van Essen heeft besloten precies twintig jaar na haar beëdiging het roer volledig om te gooien. Op LinkedIn laat ze weten dat ze heeft gekozen voor een bijzondere carrièreswitch.

Marielle van Essen is één van de bekendste strafrechtadvocaten in Nederland door het afronden van meerdere spraakmakende zaken. Ook is ze regelmatig te zien als crimedeskundige in tv-programma’s als RTL Boulevard. Hier deelt ze haar kennis over de strafrechtadvocatuur en actuele rechtszaken.

Bekend gezicht

In 2001 gaat Marielle aan de slag als griffier in de strafkamer van het Gerechtshof Amsterdam en daarna als strafrechtadvocaat bij het kantoor van Koers en Kruijswijk Advocaten en bij Plasman Advocaten. In de jaren die daarop volgden groeide ze steeds verder door en in 2015 richtte ze haar eigen kantoor Van Essen Advocaten op.

Vanaf dat moment kreeg Marielle steeds meer bekendheid en werd ze regelmatig gevraagd als gast in televisieprogramma’s en andere media. Ook wilden steeds meer organisaties haar inhuren als spreker voor lezingen.

DIT gaat Marielle nu doen

Maar na al het succes van de afgelopen jaren, laat Marielle weten dat ze heeft besloten om per 1 september te stoppen als advocaat. ,,Vandaag was mijn laatste zitting als advocaat in toga in de rechtbank Amsterdam”, schrijft ze op LinkedIn.

Wat gaat ze nu doen? ,,Daar waar de nieuwe carrière als Interior Designer eerst voelde als een mooie aanvulling op het advocatenwerk, heb ik er zoveel plezier in dat ik heb besloten mijn tijd fulltime te wijden aan Van Essen Interiors.”

Van Essen Advocaat B.V. wordt hernoemd naar Van Essen Legal BV, zodat Marielle nog een kleine groep cliënten zo nu en dan kan assisteren.

Meer DenD