Bioscoopuitbaters VS doen beroep op Congres

Door: DitjesDatjes
01-10-2020

Bioscoopeigenaren en andere instellingen uit de filmwereld hebben het Amerikaanse congres gevraagd geld vrij te maken om de bioscoopsector te redden. In een open brief gericht aan een aantal politici stellen zij dat bioscopen een van de branches vormen die het hardst geraakt zijn door de coronacrisis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Naast de National Association of Theatre Owners, regisseursvakbond DGA en de Motion Picture Association of America ondertekenden meer dan zeventig regisseurs, producenten en schrijvers de brief. Onder hen onder meer James Cameron, Alfonso Cuarón, Clint Eastwood, Paul Feig, Greta Gerwig, Barry Jenkins, Patty Jenkins, Ang Lee, Sam Mendes, Steve McQueen, Christopher Nolan, Martin Scorsese, M. Night Shyamalan, Zack Snyder en Steven Soderbergh.

In de brief benadrukken zij de penibele situatie van bioscopen en filmhuizen. 93 Procent daarvan zou in het tweede kwartaal van 2020 meer dan 75 procent verlies hebben gedraaid. Als er niets verandert aan de situatie, moet 69 procent van de kleinere en middelgrote bioscopen een faillissement aanvragen of de deuren voorgoed sluiten. In de branche zou 66 procent van de banen op het spel staan.

Op het moment is volgens Variety een kleine zestig procent van de bioscopen weer geopend in de VS. Daar vallen belangrijke filmmarkten als New York en Los Angeles echter niet onder, waardoor Hollywoodstudio’s grote releases al meerdere malen hebben uitgesteld. Daardoor moeten de filmhuizen grotendeels terugvallen op oudere producties, die minder publiek trekken.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD