Bizar: ouders houden geslacht peuter geheim

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Genderneutraal opvoeden is een trend, maar een koppel in Groot-Brittannië neemt het wel érg serieus. Zeventien maanden geleden beviel Hobbit Humphrey van een kerngezonde baby, maar of het een meisje of een jongetje is weet bijna niemand.

Vooroordelen

Geen roze of blauwe kamer, een neutraal geboortekaartje en kleren die niet typisch jongens- of meisjesachtig zijn. Aan het kindje of hun woning is niet te zien of de peuter een jongen of meisje is. Een bewuste keuze, want Hobbit en haar partner Jake willen ervoor zorgen dat het kindje opgroeit zonder vooroordelen van de geslachten.

Daar gaan ze ver in, want er wordt niet naar het kindje verwezen met ‘he’ of ‘she’ maar met ’them’ of ’they’. In een tv-show werd het kindje ‘Charlie’ genoemd maar in een artikel op Dailymail spreken de ouders van ‘Anoush’. Later, als het kind ouder is, zou het zelf een voorkeur mogen aangeven voor geslacht en bepalen of ‘hij’ of ‘zij’ zal worden gebruikt. ,,We proberen hem/haar niet te vormen. We willen gewoon dat hij/zij zichzelf is”, zeiden de ouders in de BBC tv-show One’s Inside Out. De ouders waren bang dat het kindje onbewust zou oppikken dat bepaald gedrag en spullen bij jongetjes horen en ander gedrag en speelgoed bij meisjes.

Sterren

Het koppel is niet het eerste paar ouders dat het kind compleet genderneutraal opvoed. Een aantal sterren zijn hen al voorgegaan. Zo voedt Russel Brand zijn twee dochters ook zo neutraal op, net zoals Paloma Faith. Maar beiden maakte wel het geslacht van het kind bekend.

Tags

BABYBIZARDAILY MAILJONGENKINDMEISJEVERHAAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck