Bizarre nieuwe trend: superlijm op bovenlip

Door: Ditjes en Datjes
11-09-2019

Een nieuwe dag, een nieuwe ‘challenge’. Het internet staat er vol mee. Van de ‘Ice Bucket-‘, de ‘Bottle-Flip-‘ tot de ‘Kylie Jenner Lip’-challenge. Op de laatste is een nieuwe variant gecreëerd die viraal gaat bij jongeren, namelijk: de ‘Glued Lip’-challenge.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Superlijm voor pruillip

Jongeren doen er tegenwoordig alles aan om hun lippen groter te laten lijken. Daar is nu een nieuwe bizarre oplossing voor. Op de social media app TikTok filmen – voornamelijk –  meisjes zichzelf terwijl zij hun bovenlip vastplakken met superlijm voor een pruillip.

Kylie Jenner 2015

Deze challenge komt erg overeen met die van Kylie Jenner in 2015. Daar stopte mensen hun lippen onder andere in een shot glas om vacuüm mee te zuigen en de illusie te creëren van vollere lippen. Dit liep natuurlijk compleet uit de hand. Het is zelfs gevaarlijk volgens artsen. Van gesprongen bloedvaatjes tot blauwe lippen, het is geen pretje als het misgaat.

Copycats

De trend om je bovenlip vast te lijmen begon een aantal dagen geleden volgens PopBuzz. Dankzij een gebruiker bij TikTok genaamd @chloehammock4. Zij plaatste een video waarbij boven haar lip een lijntje superlijm smeert. Vervolgens laat ze dit een paar seconden drogen en plakt daarna haar bovenlip er aan vast. Tot slot smeert ze lippenstift erop en uiteraard van het merk van Kylie Jenner. ,,TikTok trends aan het uitproberen deel 1. Ik zag een meisje dit doen maar ben haar video kwijt” staat er bij haar video en ‘copycats’ volgen op andere sociale media.

Meer DenD