Bizarre verklaring Britse Hof

Bizar
Door: Jos La Grande
08-01-2020

Het Britse Hof is naar aanleiding van het Instagram-bericht van prins Harry en zijn vrouw Meghan van vanavond met een bizarre verklaring naar buiten gekomen. Harry en Meghan stoppen met de ofiiciële verplichtingen die voortvloeien uit het senior lidmaatschap van het koninklijk huis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In het statement van het Hof dat bestaat uit slechts één zin zegt de voorlichtingsdienst namens koningin Elisabeth dat de gesprekken met het stel, dat overigens slechts 19 maanden is getrouwd, nog in een beginstadium verkeren.

Meteen wordt daarna verklaard dat het Hof begrijpt ‘dat ze een andere benadering kiezen’ en dat het ‘om ingewikkelde kwesties gaat waarvoor tijd nodig is om dit te bespreken’.

Met andere woorden: Harry en Meghan wilden niet langer wachten met de verklaring dat ze stoppen met hun werk voor het Hof en zich terugtrekken met hun zoontje Archie in hun privédomein.

De verklaring duidt er bovendien op dat het inderdaad slaande ruzie is binnen de familie, waarbij het jonge stel volgens het Hof onverantwoordelijk handelt en dat dit niet zonder gevolgen kan blijven. Het stopzetten van de jaarlijkse uitkering uit de staatskas is een mogelijkheid waarop al wordt gehint door Harry en Meghan, want ze willen financieel onafhankelijk worden.

 

Meer DenD