Bizzey verlaat podium al na halve minuut: ‘Drie jaar op gewacht’

Bizzey is niet gek op bier
Door: Charlotte Wijnen
01-08-2022

Het optreden van Bizzey viel afgelopen weekend al na een halve minuut in het water. Of eigenlijk: in het bier. De artiest verliet zónder iets te zeggen het podium nadat hij een bierdouche kreeg.

Bizzey was zaterdagavond de hoofdact van het Polderfest in Dronten. De artiest werd al in 2019 geboekt, maar vanwege corona kon het feest twee jaar lang niet doorgaan.

Apparatuur kapot

Velen keken dan ook uit naar het optreden van Bizzey. Helaas was het maar van korte duur, want tijdens het eerste nummer werd er bier richting het podium gegooid. Niet alleen Bizzey werd nat, maar ook de apparatuur ging kapot. De artiest besloot direct het podium te verlaten.

,,We hebben drie jaar gewacht op dertig seconden”, vertelt de organisator in gesprek met het AD. ,,Best wel wat mensen kwamen écht voor Bizzey. Voor hen is het extra sneu dat het snel was afgelopen. Het is niet alsof zo’n naam vaak optreedt in de buurt.”

‘Een paar druppels bier’

Hoewel veel bezoekers de actie van Bizzey begrijpen, kan de artiest ook op een hoop kritiek rekenen. ,,Hij werd niet eens geraakt. Blijf lekker weg uit de polder als je niet tegen een spettertje bier kan. Man man man, diep triest”, schrijft een bezoeker op Facebook. En een ander: ,,Je kan er alles van vinden maar beetje kinderachtig om je zakken te vullen en na een paar druppels bier weg te gaan… Er waren genoeg mensen die hem wel konden waarderen.”

Duizenden euro’s

Bizzey is niet de eerste artiest die na een bierdouche het podium verlaat. Eerder werden onder anderen Mart Hoogkamer en Snelle al met bier bekogeld. Mart werd voor 5.900 euro geboekt en zou een halfuur optreden. De zanger verliet echter na nog geen twee nummers het podium vanwege de bierdouche.

Voor welke prijs Bizzey is geboekt is niet bekend, maar vermoedelijk is er zo’n 4000 euro voor de act betaald.

Bekijk HIER de beelden

Meer DenD