BN’ers treuren om overlijden jeugdidool Olivia Newton-John

Door: DitjesDatjes
08-08-2022

Bekende Nederlanders hebben maandagavond op sociale media bedroefd gereageerd op het overlijden van Olivia Newton-John. De actrice en zangeres, bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease uit 1978, overleed op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker.

“Een jeugdidool is er niet meer!” twittert dj Erik de Zwart, die warme herinneringen koestert aan Newton-John. “Heb haar een keer ontmoet en mogen interviewen in Ahoy. Een legende.” Ook andere prominenten spreken van een jeugdidool. “Zoveel jeugdherinneringen. Veel te jong gestorven”, schrijft acteur Jon van Eerd. “Ik was smoorverliefd op Olivia Newton-John uit Grease”, deelt collega-acteur Diederik Ebbinge. “Op het verlegen kakmeisje dan. Toen ze op het eind strak in het leer en in de krul op die kermis verscheen was de lol er voor mij volledig af”, voegt hij er met een kwinkslag aan toe.

Dj Jeroen van Inkel en presentator Jan de Hoop noemen het overlijden van de Brits-Australische ‘veel te vroeg’. “Wat een drama. Veel te jong”, aldus de NPO Radio 2-jock. “Oprecht jammer en verdrietig”, aldus de voormalig RTL Ontbijtnieuwslezer. “Een mooi mens Olivia gaat veel te vroeg van ons heen.”

Bettina Holwerda, die in 2008 de rol van Sandy speelde in de Nederlandse uitvoering van de musical Grease, deelt op Instagram een foto van Newton-John. “De enige echte Sandy. Wat een voorbeeld, wat een ster”, schrijft ze erbij. Haar echtgenoot Jim Bakkum, die in het stuk de rol van haar tegenspeler Danny vertolkte, schrijft: “Voor altijd Sandy. R.I.P. Olivia Newton-John”.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD