Boek prins Harry NU AL in de uitverkoop

Boek van prins Harry nu al in de uitverkoop
Door: Charlotte Wijnen
28-10-2022

Al voordat het boek van prins Harry in de winkels ligt, heeft boekhandel Waterstones al besloten het voor de helft van de prijs te verkopen. Op de website is te zien dat het boek in plaats van 28 pond, nu nog maar 14 pond kost.

’Spare’, het langverwachte en gevreesde boek van prins Harry, ligt vanaf 10 januari 2023 in de winkels. Op de website van Waterstones is het nu al mogelijk een pre-order te plaatsen. Kennelijk loopt het boek nog geen storm, want het staat te koop voor de helft van de prijs.

Betekenis

‘Het boek neemt de lezer meteen mee terug naar één van de meest schroeiende beelden van de twintigste eeuw: twee jonge jongens, twee prinsen, die achter de kist van hun moeder lopen terwijl de wereld met verdriet en afschuw toekijkt’, luidt het persbericht van uitgever Penguin Random House. ‘Toen Diana, prinses van Wales, werd begraven, vroegen miljarden zich af wat de prinsen moesten denken en voelen – en hoe hun leven vanaf dat moment zou verlopen.’

De titel van het boek, Spare, verwijst naar de Engelse uitdrukking ’an heir and a spare’. Hiermee wordt een troonopvolger en een reservekind bedoeld. Prins William is als zoon van koning Charles natuurlijk de troonopvolger en Harry het reservekind.

‘Gespaard’

Maar ‘spare’ kan ook een andere betekenis krijgen. Juist de reserves hebben iets van onschatbare waarde: vrijheid. ,,Is er iemand van de koninklijke familie die koning of koningin wil worden? Ik denk het niet”, vertelde Harry in 2017 aan Newsweek. Het kan dus ook zijn dat Harry zich ‘gespaard’ voelt van de Britse monarchie.

Aanpassingen

Harry’s memoires zouden deze herfst al verschijnen, maar de Britse prins zou op het laatste moment om uitstel hebben gevraagd. Naar verluidt wilde hij zijn boek op enkele punten aanpassen. ,,Harry vreest dat de laatste versie niet zo goed ontvangen zal worden sinds het overlijden van de Queen, haar begrafenis en de troonopvolging door zijn vader Charles. Het gaat om bepaalde delen, het is niet dat hij het hele boek wil herschrijven”, vertelde een bron eerder aan The Sun.

Meer DenD