Borsato wéér onder vuur!

Marco Bosato wéér onder vuur
Door: Matthieu Slee
28-12-2021

In 2010 namen Lange Frans en Marco Borsato het duet Kom Maar Op (Vrij) op. Maar vandaag de dag wil de rapper niks meer van Marco weten. Ook zijn ex, Daniëlle, haalt nu flink uit naar Marco…

Lange Frans distantieerde zich al snel van Marco Borsato. Toen de eerste MeToo-geruchten over Borsato de ronde deden, liet Lange Frans weten: ,,Ik hoop dat alle MeToo-strijders dezelfde energie houden voor Marco B.” In 2010 waren Borsato en Lange Frans nog goed met elkaar en hadden ze een duet op het album ‘Dromen durven delen’. Dat nummer heet Kom Maar Op. ‘Zet een appel op mijn hoofd en gooi de eerste steen naar mij. Hang me aan de hoogste boom, mijn lied zal klinken voor altijd. (…) Brand je merk maar in mijn arm, laat me voelen al jouw pijn. Sla die zweep stuk op mijn rug. Je breekt toch nooit mijn waardigheid’. Het lijkt met een vooruitziende blik geschreven.

Steeds heftiger
Ook Frans’ ex-vrouw Daniëlle van Aalderen trekt nu haar handen af van Marco. Sterker, ze lijkt hem nu al te hebben veroordeeld. In weekblad Story zegt Daniëlle deze week: ,,De laatste vijf jaar zijn de verhalen over Marco’s escapades steeds heftiger geworden, met steeds jongere meisjes. Ik heb gehoord dat Marco Borsato tijdens The Voice Kids in zijn kleedkamer betrapt is met de broek op zijn knieën. Ik ging er altijd van uit dat dat met iemand van de productie was. Tot ik de afgelopen jaren andere verhalen hoorde.” Daniëlle vertelt in Story dat ze vroeger als meisje zelf ook het slachtoffer is geweest van misbruik en dat deze kwestie haar daarom zo aangrijpt.

,,Het raakt mij”
,,Maar het gaat nu niet om mij, dus ik wil niet inhoudelijk ingaan op hetgeen mij vroeger is overkomen. Maar het raakt me om die reden persoonlijk. Ik weet wat die meisjes doormaken.” Dat ze Marco met haar uitspraken op voorhand veroordeelt, lijkt Daniëlle geenszins niet te storen. In de Story zegt ze ,,Wat willen mensen dan? Het kwakje van Marco?” Het duet van Marco en Lange Frans is hieronder te beluisteren.

De songtekst heeft nu een bijzondere lading.

Meer DenD