Break: 18-jarige Nederlandse jongen met Jeff Bezos de ruimte in

Oliver Daemen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Een Nederlandse jongen van 18 jaar oud, Oliver Daemen uit Tilburg, wordt volgende week samen met Jeff Bezos de ruimte ingeschoten. Een jongensdroom gaat daarmee in vervulling. Daemen neemt de plek in van iemand anders die 28 miljoen dollar heeft betaald.

Dat meldde The New York Times vannacht.

Volgende week vliegt Oliver Daemen mee in de Bue Origin de ruimte in. De tiener is de zoon van een Nederlandse private equity-bankier. Daarmee is Daemen waarschijnlijk een van de jongste Nederlanders die een ruimtereis gaat maken.

Oliver is verheugd

Op de Instagram van Daemen staat een kort welkomstwoord van de andere bemanning. De 18-jarige toekomstige ruimtevaarder verheugt zich op de trip en bedankt Jeff Bezos, de eigenaar van webshopgigant Amazon en The Washington Post, dat hij mee mag vliegen.

De ruimtetrip zal gepaard gaan met grote internationale mediabelangstelling. Afgelopen weekend was het Richard Branson die al een tripje in het heelal maakte. Na Jeff Bezos volgt ook nog Elon Musk van Tesla.

Joes Daemen

Met dank trouwens aan de vermogende papa Daemen. Want de gelukkige Oliver Daemen is de zoon van de topman van het hedgefonds Somerset Capital Partners, Joes Daemen. Het bedrijf van de vijftiger Daemen is ook actief in het vastgoed. Vorig jaar kocht Somerset nog een groot distributiecentrum van de familie Blokker voor €46,5 miljoen.

De zakenman had geboden op de Blue Origin-ruimtevlucht, maar greep aanvankelijk naast het ticket. Door de agendaproblemen van een andere ruimtegast komt de droom van Oliver toch uit.

Behalve Jeff Bezos en zijn broer Mark Bezos gaat er ook nog een vrouwelijke tachtiger mee aan boord: astronaute Wally Funk.

Tags

ELON MUSKOLIVER DAEMENRICHARD BRANSON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck