Minister Hugo overrompelt met familiekiekjes uit Madrid

Hugo de Jonge in Madrid
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Demissionair of niet corona-minister Hugo de Jonge heeft een serie foto’s in de openbaarheid gegooid van hem en zijn gezin op stap in Madrid. Echtgenote Mireille, dochter Sarah en zoon Ismael vieren herfstvakantie in de Spaanse hoofdstad en poseren voor de camera van de CDA-minister.

Familytime in Madrid, zo doopte de bewindsman zijn serie foto’s. Waarom De Jonge zijn privé-leven deelt met zijn volgers op sociale media is niet duidelijk. Zijn politieke leven in Den Haag hangt vooralsnog aan een zijden draad.

De Jonge wil door

De Jonge wil graag nog een keer minister worden in het kabinet waaraan nu wordt gesleuteld door de de informateurs Koolmees en Remkes. Maar er zijn geen garanties. De Jonge kreeg veel kritiek op zijn aanpak in de afgelopen anderhalf jaar van corona. Anderen vinden hem juist weer een politicus met veel doorzettingsvermogen.

Zijn extravagante gedrag was voor Haagse insiders wennen. Het gekleurde schoeisel, de vlogs, het zingen van een kerstliedje na de ministerraad: de wenkbrauwen worden opgetrokken als De Jonge de publiciteit weer eens opzoekt met zijn activiteiten.

Van het uitstapje naar Madrid kan De Jonge overigens nog heel veel leren. De Spanjaarden hebben een moeilijke tijd achter de rug, want de Spaanse overheden hanteerden doorgaans veel strengere regels dan Nederland tijdens de lockdowns.

Spanjaarden dragen mondkapje

Zó streng dat er hier en daar gegrinnikt wordt om het geweeklaag in Nederland door naar Spanje geëmigreerde Nederlanders.

,,We mochten niet verder dan 50 meter van ons huis, zelfs als je de hond uitliet. Je supermarktbon werd gecontroleerd of je wel bij de dichtstbijzijnde winkel je boodschappen had gehaald. Op elke hoek van de straat stond de Guardia Civil te controleren. We zijn maandenlang de deur niet uitgeweest”, aldus de landgenoot.

Wat De Jonge ongetwijfeld ook heeft gezien in Spanje is dat de Spanjaarden geen enkele moeite lijken te hebben om mondkapjes te dragen. Zelfs als ze op straat wandelen of alleen achter het stuur van hun auto zitten doen ze het kapje voor. In de horeca, het openbaar vervoer en in winkels is het dragen van een mondkapje verplicht.

ZIEN

Kijk hier naar het vakantie-album van familie De Jonge:

Tags

CDADEMISSIONAIRMADRIDMINISTER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck