D66 insinueert dat Johan Remkes onder invloed was!

Remkes onder invloed
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De kabinetsformatie is op een tragisch dieptepunt terechtgekomen. Informateur Johan Remkes is vanuit de politieke catacomben door D66 ervan beticht onder invloed van drank te zijn geweest tijdens de formatiegesprekken.

De grove insinuatie in de richting van de informateur van VVD-huize is ongekend in de Nederlandse politiek. De reputatie van Remkes wordt direct besmeurd door een van grotere partijen.

De VVD’er, die op tal van posities puinruimer is geweest, zal woedend zijn over de aantijging. Remkes heeft rotzooi opgeruimd als commissaris van de Koning in Noord-Holland, later als burgemeester in Den Haag en laatstelijk als tijdelijk gouverneur in Limburg.

De informateur zit nu met zijn handen in het haar door de nurkse houding van D66-leider Sigrid Kaag, die vooralsnog dwarsligt. Ze is er waarschijnlijk op uit om Rutte uit te schakelen als politieke tegenstander.

Ontkenning

De woordvoerder van Informateur Remkes ontkent ten stelligste dat de liberaal onder invloed van drank is geweest tijdens het formatieproces.

Overigens is wel bekend dat Remkes zo op zijn tijd een jenever nuttigt en daarbij een shaggie rookt. De man is een ‘gezelligheidsdier’, maar daar zijn er wel meer van In Den Haag. Ook bij D66 vloeit het bier op congressen en vooraanstaande D66’ers spuugden ook niet in het glas. Zo was wijlen Hans van Mierlo, de overleden oprichter van D66, ook een gezelligheidsdrinker.

Somber

Remkes is nogal somber over het verdere verloop van de kabinetsformatie door de stugge houding van Kaag. VVD en CDA willen het liefst een meerderheidskabinet vormen met D66 en ChristenUnie, maar dat wordt in feite ook geblokkeerd door Sigrid Kaag.

De infame beschuldiging van drankmisbruik aan het adres van Remkes werd later vanavond ingeslikt door een woordvoerder van D66. Maar toen was het kwaad al geschied, want beeldvorming speelt een hoofdrol in de gesprekken. De partij heeft momenteel een campagne lopen met de slogan: ‘Waarden doen ertoe. Sluit je aan.’

Ondertussen wint de VVD zetels in de opiniepeilingen en zakt D66 verder weg.

Tags

CHRISTENUNIED66JOHAN REMKESVVD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck