Brigitte Kaandorp geniet weer na overgang

Door: DitjesDatjes
30-10-2018

HILVERSUM – Brigitte Kaandorp kan na een sabbatical van 2,5 jaar meer van het leven genieten. Dit vertelt ze in het cultuurprogramma Volle Zalen, dat AVROTROS dinsdagavond uitzendt op NPO 2 (20.25 uur). “Ik ben nogal een kluizenaar, maar ik zie nu in dat het gewone, sociale leven ook leuk kan zijn.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kaandorp vertelt openhartig over de overgang, een periode waar ze naar eigen zeggen zo’n beetje net uit is. “Je eieren zijn op, de kinderen het huis uit, je lijf verandert. Ik had echt last van somberheid, slecht slapen, opvliegers, niet sexy allemaal, maar het was wel zo.”

Brigitte Kaandorp is in een andere fase beland, zo stelt ze tevreden vast. “Ik moest door een hoop blubber heen, en dan denk je opeens: cut the crap, ik wil me niet meer druk maken om dingen. Ik krijg een ouwe kop, okay, daar gaan we ook niks meer aan doen, dat ziet er alleen maar paniekerig uit. Tien kilo zwaarder? Ook goed, als het daar maar bij blijft. En als je daar overheen bent, dan heb je als het ware niets meer te verliezen. Wat gebeurt er dan? Wie ben je dan? Dan blijk je best nog wel een leuk wijf te zijn zonder al die dingen waar je altijd aan hing.”

Kaandorp (56) keerde met een nieuwe solovoorstelling met de titel Eh… terug in het theater. Daarin maakt ze grappen over de nieuwe levensfase waar ze in beland is. “Tot nu toe speelde ik vaak het kneuzige typetje, maar je kunt niet tot je 88e de kneus zijn. Een wijze, oude vrouw word ik zo langzamerhand, je kunt niet meer faken alsof je van niks weet.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD