Brits gemor over besloten doop baby Archie

Door: Jos La Grande
06-07-2019

De kerkelijke doop vandaag van baby Archie in de privé-kapel van Windsor Castle is verboden terrein voor de media. Het gemor over de stijl en het gedrag van prins Harry en zijn vrouw Meghan neemt toe in het Brexit-land.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Want baby Archie is weliswaar na de geboorte aan het volk getoond, sindsdien is niets meer van hem vernomen.

Wat wel volop aandacht kreeg was de rekening voor de verbouwing van het huis én de babykamer van €2,5 miljoen, die door de hertog en hertogin van Sussex bij de belastingbetaler werd neergelegd.

Irritatie

Dat wekt irritatie en een toenemend gemor. Want was is er aan de hand? Zelfs camera’s bij de aankomst van minder dan 25 gasten bij de doop zijn niet welkom. Er mag niet worden gefilmd. Bij de doop van ander koninklijk grut van prins William (George, Charlotte en Louis), was dat nog wel het geval.

,,Meghan kan geen privacy eisen voor baby Archie en tegelijkertijd wel geld vragen voor de lifestyle van haar gezin”, schrijft een the Daily Telegraph.

Na het spectaculaire huwelijk van Harry en Meghan is er ook nog een andere kink in de kabel gekomen. Want het schijnt niet zo te boteren tussen William en zijn vrouw Kate met het andere stel.

Meghan

De voormalige Amerikaanse actrice Meghan kiest kennelijk haar eigen weg met alle gevolgen van dien. Ook haar relatie met haar vader, die in de aanloop naar het huwelijk van zijn dochter nieuws zou hebben gelekt naar de media, zorgde voor veel onrust aan het Britse hof.

Geruchten doen de ronde dat prins Harry niet opgewassen is tegen de dominantie van zijn vrouw Meghan.

Nog een paar feitjes over de doop. Die wordt niet bijgewoond door koningin Elisabeth. Zij heeft iets anders te doen. De kerkelijke dienst wordt geleid door de aartsbisschop van Canterbury en Archie wordt gedoopt met water uit de rivier de Jordaan, waarover het verhaal gaat dat Johannes met hetzelfde water Jezus ooit doopte.

 

Meer DenD