Britse filmmakers vragen overheid om extra steun

Door: DitjesDatjes
18-01-2021

Meer dan veertig Britse filmmakers en andere personen uit de filmsector willen meer financiële hulp tijdens de coronacrisis. Zij verzoeken de minister van Financiën in een open brief om een aanvullend steunpakket. Onder anderen regisseurs Christopher Nolan en Steve McQueen ondertekenden de brief, die werd gepubliceerd in de Sunday Times.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De hulp die er al voor gesloten bioscopen bestaat is fijn, maar niet genoeg, vinden de filmmakers. “Er is geen twijfel over dat de sector overeind blijft en zal floreren wanneer er steun is, maar de nood voor financiële hulp is hoog”, schrijven ze.

Bioscopen in het Verenigd Koninkrijk hebben vorig jaar meerdere periodes hun deuren moeten sluiten en zijn ook nu dicht. Ze hebben vanuit de overheid al steun gekregen en de kleinere zalen hebben aanvullende vergoedingen gekregen. Grotere ketens hebben echter nog geen extra geld ontvangen. “De Britse bioscopen staan op de rand van de afgrond. We hebben dringend gerichte financiële steun nodig om ervoor te zorgen dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van de magie van cinema.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD