Britse Koninklijke familie wil dat Andrew schikt

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Prins Andrew is bereid zijn misbruikzaak met Virginia Giuffre ten overstaande van een jury uit te vechten. Leden van het koninklijk huis doen hun uiterste best dat te voorkomen…

De Britse Koninklijke familie siddert mogelijk van angst. Het draait allemaal om de misbruikzaak die Virginia Giuffre tegen hem heeft aangespannen. De zaak heeft de prins, naast zijn goede naam, ook Koninklijke en militaire titels gekost. Hij ontkent overigens veel aanklachten, van de andere aanklachten heeft hij onvoldoende kennis om ze te bekennen of te ontkennen. Hij is bereid het in de rechtbank ten overstaande van een jury uit te vechten. Dat maakte hij eerder bekend…

Jubileum
The Sun schrijft dat leden van de familie, aangevoerd door de prinsen Charles en William, proberen Andrew over te halen te schikken. Dit is ongetwijfeld niet in de laatste plaats om de zaak niet het feestelijke jubileum van koningin Elizabeth te laten overschaduwen. Ze zit 6 februari zeventig jaar op de troon. Ze is de eerste Britse vorst die dit jubileum haalt. Elizabeth is op dit moment het langst regerende staatshoofd ter wereld. In de hele mensheid staat zij op de derde plek van langst regerende monarch, alleen Lodewijk XIV en Bhumibol zaten langer.

Dramatisch
Als de zaak inderdaad voor de rechtbank komt kan dit nog wel eens dramatisch aflopen. Hij zou naar verluidt een zeven uur durende getuigenverklaring voorbereiden. Eerder gaf de prins een interview over de zaak aan het programma BBC Newsnight. Dat interview kwam hem op veel kritiek te staan.

Bereid
Virginia Roberts heeft aangegeven bereid te zijn een schikking te accepteren áls de prins ter verantwoording wordt geroepen. Dat wordt eveneens door The Sun geschreven. De zaak gaat volgens de advocaat van Giuffre niet om het geld. Hij vertelde tegen The Telegraph: ,,Wat belangrijk voor Virginia is om recht te doen aan haarzelf en andere slachtoffers”

Voorkomen
Prins Andrew heeft tot het einde toe getracht de rechtszaak tegen hem te voorkomen. Hij heeft hiervoor verschillende strohalmen met beide handen aangepakt. Zo heeft hij beweerd dat ze feitelijk niet in de Verenigde Staten woont maar in Australië, waardoor de aanklacht niet rechtsgeldig was, en probeerde hij een vertrouwelijke deal tussen Epstein en Giuffre te gebruiken. Zijn verzoeken om de rechtszaak af te wijzen werden stuk voor stuk afgewezen.

Tags

JURYKONINGIN ELIZABETHMISBRUIKZAAKPRINS ANDREWPRINS CHARLESPRINS WILLIAMRECHTBANKRECHTSZAAKVIRGINIA GIUFFRE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck