Britse republikeinen richten pijlen op prins Charles

Door: DitjesDatjes
03-04-2020

Britse republikeinen vinden het niks dat uitgerekend prins Charles vanachter een computerscherm op zijn Schotse buitenverblijf Birkhall de virtuele opening heeft verricht van het immense noodziekenhuis Nightingale in Londen.

Tekst gaat verder onder advertentie

“Laten we eerlijk zijn: Charles gebruikt de nationale gezondheidsdienst NHS alleen als het niet anders kan, hij lobbyt om te zorgen dat de NHS geld verspilt aan homeopathie, geeft publiek geld uit alsof het zijn eigen geld is, en had bovendien al een test voor het coronavirus zonder dat hij aan de voorwaarden voldeed”, schreef Graham Smith vrijdag op sociale media. Smith is sinds jaar en dag voorman van ‘Republic’, dat voorstander is van een andere staatsvorm in Groot-Brittannië.

Smith is de laatste dagen stevig van leer getrokken tegen het feit dat de Prins van Wales en zijn vrouw Camilla een virustest hebben gekregen, nadat vorige week bij Charles besmetting was vastgesteld. Volgens de NHS was dat volgens de richtlijnen, maar Smith meent dat de troonopvolger is voorgetrokken en misbruik heeft gemaakt van zijn positie. Ook had de prins niet naar Schotland moeten reizen op het moment dat alle essentiële verplaatsingen werden afgeraden.

Smith schamperde donderdag ook over de blauwe verlichting van de grote ronde toren van Windsor Castle, waarmee het koningshuis solidariteit toonde met de werkenden in de gezondheidszorg. “De royals hebben sinds het begin van de crisis niks van enig belang gedaan en ons staatshoofd zwijgt en is afwezig. Dat maakt een lachertje van het idee dat de monarchie ons in tijden van nood verenigt”, aldus Graham Smith.

De daadwerkelijke opening van het noodhospitaal werd vrijdag overigens verricht door Natalie Grey, hoofd van de verpleegkundigen van het nieuwe ziekenhuis Nightingale.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD