Britt Dekker: Ik wilde niet naar Tsjernobyl met Johnny de Mol

Britt wilde HELEMAAL niet naar Oekraine
Door: Lola van Leeuwen
09-09-2022

Britt Dekker schuift aan bij Dit Was Het Nieuws en is, zoals altijd, een flapuit. Zo doet ze een boekje open over haar ervaring met Johnny in ‘Waar is de Mol?’…

In Dit Was Het Nieuws laten ze Britt Dekker beelden zien van Tsjernobyl, waarop zij antwoordt: ,,Ik ben daar geweest. Ik herken het! Ik heb daar heel erge ruzie met Johnny gehad”. Peter Pannekoek is verbaasd: ,,Jij bent in dat programma van Johnny de Mol waar je mag kiezen ‘waar wil ik ter wereld naartoe als vakantie?’ en jij gaat naar de kerncentrale?”

‘Dat mag niet’

Britt begint haar verhaal:,,Het gaat dus zo: je mag je favoriete land kiezen. En ik wilde heel graag naar Zuid-Afrika. Toen zeiden ze: dat mag niet”, het publiek begint te lachen. ,,Toen zei ik ja, maar het format is dat je toch ergens naar toe gaat wat je leuk vindt?”

Vervolgens komt Dekker met een nieuwe suggestie, namelijk Curaçao. ,,Nou, dat mocht ook niet”, aldus een teleurgestelde Britt. Dan stelt ze Madagascar en ook die keuze wordt door het programma afgeslagen. ,,Dus toen hing ik op”, vertelt Britt.

‘Vind ik niet leuk’

Het Wie is de Mol-team belde haar terug en zei: ‘Weet je wat jij leuk vindt? Tsjernobyl!” Britt: ,,Dat vind ik helemaal niet leuk! Toen zeiden ze, ‘jawel’! Hoezo kom je op Tsjernobyl?” Waarop het team antwoordt: ,,Ja daar heb je allemaal dieren”.

Presentatrice Fresia Cousiño Arias vraagt of ze het wel leuk vond. ,,Nou, het was leuk totdat we richting die kerncentrale gingen. Johnny wilde steeds verder en dat metertje ging steeds harder af en ik wilde gewoon terug”, aldus Britt Dekker.

Meer DenD