Buckingham Palace deelt recept voor koninklijke pannenkoeken

Door: DitjesDatjes
16-02-2021

Buckingham Palace deelt een recept voor koninklijke pannenkoeken ter ere van Vastenavond, in het Verenigd Koninkrijk ook wel bekend als Pancake Day. “Een koninklijk recept voor pannenkoeken met een twist”, deelt het hof op Twitter bij een kort filmpje.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Op het filmpje is de bereidingswijze van de pannenkoeken te zien, die met het Franse botersausje beurre noisette worden gemaakt. “Geniet ervan en we hopen dat jullie een vredige Vastenavond hebben”, staat erbij. Er worden bovendien enkele serveertips gegeven. Zo kunnen de koninklijke pannenkoeken met jam en slagroom, met citroen en suiker of met ham, prei en kaas gegeten worden.

Vastenavond is een christelijke feest, dat elk jaar plaatsvindt op de dinsdag voor Aswoensdag en markeert traditiegetrouw het einde van de carnavalsperiode en de start van de vastentijd tot het paasfeest. In Engeland staat deze dag ook wel bekend als Pancake Day, omdat er traditioneel pannenkoeken worden gegeten. Doorgaans maakte men namelijk de voorraadkast leeg voor de vastentijd, waarin veelal eieren, melk en meel overbleven.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD