Buren ergeren zich nú al aan Amalia

Buren ergeren zich dood aan Amalia
Door: Charlotte Wijnen
18-08-2022

Amalia woont nog maar net in haar nieuwe studentenwoning in Amsterdam of de buurt lijkt nú alweer klaar te zijn met de prinses. Een onschuldige actie zorgt voor een hoop ergernissen…

Wanneer Amalia op pad is geweest parkeert ze haar fiets voor haar studentenwoning. Dit tot grote ergernis van de buren. Fietsen mogen daar namelijk helemaal niet staan omdat ouderen en minder valide mensen er dan niet meer gemakkelijk langs kunnen.

Buren tikken Amalia op de vingers

Op foto’s die weekblad Story heeft gepubliceerd is te zien hoe Amalia en haar huisgenoten hun fietsen op de stoep tegen de trap van hun huis hebben geparkeerd. Op elke fiets is een rood met witte sticker geplakt. ‘Foei! Ik mag hier niet staan. Ik blokkeer de stoep’, luidt de tekst die op de sticker staat.

LEES OOK:

Zóveel kost de studentenwoning van Amalia per maand

Fietsen verwijderd

Volgens het weekblad worden de stickers gemaakt door een belangenvereniging voor bewoners van Amsterdam, die alle fietsen op de stoep zat waren. Mensen in bijvoorbeeld scootmobielen of rolstoelen kunnen hierdoor niet meer de stoep gebruiken.

Vermoedelijk was Amalia hier nog niet van op de hoogte, maar als ze het vaker doet, worden de sloten kapot geknipt en de fietsen door de gemeente verwijderd.

Ook ergernis van Máxima

De buren zijn niet de eerste die zich ergeren aan de actie van de prinses. Koningin Máxima heeft al járen te maken met deze grote ergernis. Wanneer Amalia en haar zusjes thuiskwamen op Paleis Huis ten Bosch zetten ze elke dag hun fietsen tegen een muur aan, in plaats van hun fietsen te brengen naar de daartoe bestemde berging.

Meer DenD