Buurtbewoners blij met dagvaarding Glennis: ‘Heel terecht!’

Buurt ziet Glenda het liefst vertrekken
Door: Charlotte Wijnen
20-05-2022

Buurtbewoners sprongen een gat in de lucht toen ze te horen kregen dat Glennis Grace voor de rechter moet verschijnen. De zangeres blijkt in de Amsterdamse Jordaan absoluut geen vrienden te hebben gemaakt na de rel. Zo ziet één van de buurtbewoners Glennis graag een taakstraf uitvoeren.

Glennis werd gisteren flink door de mangel gehaald in RTL Boulevard. Zo ging een verslaggever naar de supermarkt waar de zangeres een aantal maanden geleden stennis schopte. Het blijkt dat buurtbewoners nog altijd niet vergeten zijn wat er is gebeurd.

‘Dat is gewoon bizar’

De officier van justitie maakte gisteren bekend dat Glennis samen met haar zoon Anthony en vijf medeverdachten gedagvaard worden voor het geweldsincident. ,,Heel terecht”, vertelt een bewoner van de Amsterdamse Jordaan aan RTL Boulevard.

Een andere buurtbewoner begrijpt nog steeds niet hoe de zangeres het in haar hoofd heeft gehaald om zo te reageren. ,,Als je personeel bent en je doet gewoon je werk en je wordt daar zó op afgerekend dat er een hele knokploeg wordt gehaald… Dat dat dan je reactie is, dat is gewoon bizar vind ik. Dat is heel raar.”

Taakstraf?

Glennis moet zich op 26 oktober voor de rechtbank van Amsterdam verantwoorden voor haar misdragingen. Hoe hoog haar straf gaat zijn hangt onder meer af van de schade die er veroorzaakt is.

Buurtbewoners hopen in ieder geval dat Glennis een passende straf gaat krijgen. ,,Misschien een taakstraf of iets of in die trant? Of iets doen voor het personeel? Dat lijkt me wel een mooie. Conciërge bij ze in de zaak?”, aldus één van de bewoners.

Meer DenD