Carice van Houten aangehouden tijdens demonstratie

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

De demonstratie van Extinction Rebellion (XR) op de A12 in Den Haag heeft ook enkele bekende Nederlanders aangetrokken. Onder andere Carice van Houten en acteur Sieger Sloot zijn aangehouden en door de politie en afgevoerd per bus, zo meldt het ANP.

Bij de demonstratie op de A12 zijn meerdere bekende Nederlanders aangesloten. De actie van XR begon rond het middaguur. De politie zette vrij snel daarna waterkanonnen in om de activisten nat te sproeien. Van Houten deelde eerder al op Instagram dat ze erbij was en natgespoten werd. Ze was daar met onder andere actrice Anniek Pheifer, zangeres Lakshmi en schrijfster Maartje Wortel, die foto’s van de groep deelde op sociale media. Ook zangeres MEROL, actrice Anne-Marie Jung en zangeres Ricky Koole deelden foto’s en video’s van de actie en de waterwerpers op Instagram.

Aanhoudingen

Later is Van Houten dus ook aangehouden. In totaal zijn er zijn zeker honderden mensen aangehouden. Volgens Extinction Rebellion zijn het er meer dan duizend. Ruim achthonderd demonstranten zijn inmiddels weer vrij, zegt de klimaatactiegroep. De politie kan die aantallen niet bevestigen. De aanhoudingen gingen niet zonder slag of stoot. Het ANP schrijft dat er tijdens een aanhouding een agent is gebeten. Deze persoon is opgepakt voor mishandeling. De agent wordt behandeld aan zijn verwondingen.

De hele middag is de politie bezig geweest met het weghalen van de demonstranten. Even na 17:00 uur waren alle demonstranten van Extinction Rebellion weg van de A12 in Den Haag. De weg is nog niet vrijgegeven en wordt nog schoongemaakt.

Tags

AANGEHOUDENCARICE VAN HOUTENDEN HAAGEXTINCTION REBELLION

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie