Caroline van der Plas wil serieus genomen worden: ‘Ik ben geen clown!’

Caroline van de Plas
Door: Charlotte Wijnen
22-07-2021

Caroline van der Plas is het zat om niet serieus genomen te worden met haar BoerBurgerBeweging. ,,Ik vind het ronduit triest hoe ik word bekeken door sommige Kamerleden!”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tenenkrommend

Caroline van der Plas wordt in de Tweede Kamer geregeld met fronsende wenkbrauwen aangekeken. ,,Een aantal collega’s neemt niet alleen mij, maar ook de partij niet serieus”, klaagt Caroline in weekblad Privé. ,,Ze vinden mij een soort clown en een roeptoeter en dat vind ik tenenkrommend.”

En Caroline begrijpt daar helemaal niets van, want zelf zegt ze intussen goede dossierkennis te hebben. ,,Daarom werk ik ook bij wijze van spreken 24 uur per dag, want ik wil deze politieke start niet laten mislukken. Ik blijf naar iedereen correct, ik ben recht door zee.”

De maat is vol

Het is niet de eerste keer dat ze zich niet serieus genomen voelt. Mark Rutte en Hugo de Jonge omschreven haar partij al eerder als ‘Triple B’. ,,Pure minachting naar een volksvertegenwoordiger”, zei Caroline woedend.

Maar nu is de maat vol, want ze heeft het gehad met alle negativiteit. ,,Ik vind het ronduit triest hoe ik word bekeken door sommige Kamerleden”, zegt ze in Privé. ,,Het dedain van het Haagse pluche is soms heel erg.”

Meer DenD