Cas: ‘Ik wil alles uit het leven halen’

Door: Tanja Brouwer
11-12-2018

De 23-jarige Cas Wolters is de jongste kandidaat van Heel Holland Bakt, en nu al dé favoriet van veel kijkers. Op sociale media werd er volop over de jongen geschreven, maar hij blijft nuchter.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Gehandicapt

,,Wij zorgen er wel voor dat hij met beide voeten op de grond blijft”, zegt zijn moeder tegen omroep 1Limburg. Beroemd worden is nooit Cas’ doel geweest. Cas heeft een gehoorbeperking, en wil met zijn deelname aan andere jongeren later zien dat je je door een handicap niet moet tegenhouden. ,,Het is een beetje mijn levensvisie dat ook al heb je een gehoorprobleem of een andere beperking waardoor je zelf denkt dat je dingen niet kunt, dat je het juist wel moet doen. Ik heb ook vrienden die zich daardoor laten tegenhouden. Dan haal je niet alles uit je leven wat je uit je leven kunt halen.”

Rust

Al jaren geleden ontdekte Cas dat hij bakken leuk vindt. Als kind bakte hij samen met zijn moeder en oma, en toen hij ouder werd ging hij steeds vaker alleen bakken. Toen hij van een dovenschool naar regulier onderwijs overstapte, merkte hij dat bakken zijn hoofd rustiger maakte. ,,Het was een soort van afleiding voor me. Als ik dan ging bakken kon ik me afsluiten van de omgeving en alleen met bakken bezig zijn.”

Cas heeft genoten van de opnamedagen en het bakken. Hij vond het zo leuk, dat hij er zijn carrière van wil maken. ,,Ik ben het bakken nog leuker gaan vinden. Het heeft echt een soort beest in mij losgelaten.” Hij wil het liefst een eigen bakprogramma krijgen.

Meer DenD