Charlène weer herenigd met prins Albert voor operatie

Operatie Charlene van Monaco
Door: Charlotte Wijnen
13-08-2021

Charléne wordt onder algehele narcose geopereerd. Prins Albert en de kinderen vliegen naar Zuid-Afrika, waar ze Charlène zullen bijstaan bij haar herstel. Dat meldt het prinselijk paleis van Monaco.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Herenigd met Albert

Na wekenlange geruchten over de gezondheidstoestand heeft het prinselijk paleis van Monaco de stilte verbroken. In een persbericht dat vandaag is gepubliceerd, wordt onthuld dat prinses Charlène overdag een operatie van vier uur ondergaat. Hierbij wordt ze onder volledige narcose gebracht.

En eindelijk komt de hereniging met Prins Albert en kinderen prins Jacques en prinses Gabriella. Zij reizen af naar Zuid-Afrika om Charlène bij te staan tijdens haar herstel.

Ernstige infectie

Charlène zit al sinds mei in haar thuisland Zuid-Afrika. Ze liep daar een hardnekkige oor-, neus- en keelinfectie op. ,,Aanvankelijk zou ik hier maar tien tot twaalf dagen zijn. Maar helaas had ik een probleem met het klaren van mijn oren”, vertelde Charlène onlangs aan het Zuid-Afrikaanse radiostation Radio 702. ,,Via een dokter kwam ik erachter dat ik een sinus-infectie heb en een behoorlijk ernstige ook.”

Vliegen met de infectie kan funest zijn, dus moet Charlène in Zuid-Afrika blijven. ,,Omdat ik het proces van herstel niet kan pushen zit ik hier waarschijnlijk nog wel tot oktober.”

Oorzaak

De infectie is het gevolg van een sinus lift en een bottransplantatie die ze onderging voor haar vertrek naar Zuid-Afrika. Een sinus lift is een behandeling die wordt uitgevoerd bij iemand die gebitsimplantaten wil, maar daarvoor niet voldoende botweefsel in de kaak heeft.

Al eerder liet Charlène weten dat ze haar man en kinderen erg mist. ,,Ik vond het extreem moeilijk dat ik niet naar huis kon voor mijn huwelijksjubileum.”

Meer DenD