Charles in de tegenaanval na beschuldiging ‘koninklijke racist’ te zijn

prins Charles in de tegenaanval
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Charles heeft advocaten ingeschakeld nadat hij beschuldigd werd dat hij de ‘koninklijke racist’ is. Charles zou voor de geboorte van de kinderen van Harry en Meghan zich hebben afgevraagd hoe donker de huidskleur zou zijn.

Vraag over huidskleur kinderen Harry en Meghan

Meghan vertelde in maart aan Oprah Winfrey dat de koninklijke familie zorgen en gesprekken had over hoe donker de huid van haar zoon Archie zou kunnen zijn. Maar er werden nooit namen genoemd. ,,Dat zou erg schandelijk voor hen zijn”, zei Meghan.

Er wordt beweerd dat Charles degene zou zijn die de gesprekken had gevoerd. Tijdens het ontbijt met zijn vrouw Camilla zou hij zich hebben afgevraagd hoe de kinderen van Harry en Meghan eruit zouden gaan zien. Camilla was naar verluidt ‘enigszins verrast’ en zou hebben geantwoord: ,,Nou absoluut prachtig, dat weet ik zeker.”

Maar Charles zou vervolgens zijn stem hebben verlaagd en eraan hebben toegevoegd: ,,Ik bedoel, wat denk je dat de huidskleur van hun kinderen zou kunnen zijn?”

Charles ontkent

Charles ontkent steevast dat hij de ‘koninklijke racist’ is. ,,Dit is fictie en geen verdere commentaar waard”, aldus de woordvoerder van de prins tegen The Sun.

De beschuldigingen staan in het boek Brothers And Wives: Inside the Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan, dat morgen uitkomt. Christopher Andersen, de auteur van het boek, vertelde aan Page Six dat de vermeende opmerkingen van Charles onschuldig waren. ,,Sluwe hovelingen hebben een racistische draai aan Charles’ woorden gegeven.”

Tags

ARCHIEBESCHULDIGDBESCHULDIGINGENCHARLESMEGHAN EN HARRYMEGHAN MARKLEPRINS CHARLESPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck