Charles werkt samen met verzekeraars tegen klimaatverandering

Door: DitjesDatjes
25-06-2021

Prins Charles gaat samenwerken met grote verzekeraars in de strijd tegen klimaatverandering. Samen met verzekeraar Lloyd’s of London heeft de prins een werkgroep gelanceerd die moet helpen de transitie naar een duurzame economie te maken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Lloyd’s is voorzitter van de werkgroep, waar ook het Sustainable Markets Initiative van prins Charles deel van uitmaakt. Ook topmannen van verzekeringsmaatschappijen als AXA, Aon en Allianz sloten zich aan. De werkgroep wil onder meer duurzame industrieën zoals de waterstofindustrie ondersteunen. Ook wil de groep een publiek-private samenwerking opzetten om ontwikkelingslanden beter te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Charles is verheugd met de inzet van de verzekeringssector. “Ik ben zeer blij dat een groot aantal van ’s werelds toonaangevende verzekeringsmaatschappijen de handen ineen hebben geslagen om vast te stellen hoe de verzekeringssector kan helpen om de natuur, mens en de planeet in het hart van onze economie te plaatsen”, aldus Charles.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD