Chinese ‘melkoorlog’ tussen Britse royals

Melkoorlog
Door: Tanja Brouwer
22-01-2020

De kleinzoon van koningin Elizabeth, Peter Philips, verscheen onlangs in een Chinese melk-reclame. Hij blijkt niet de enige Britse bekendheid te zijn die zijn koninklijke status gebruikt om melk te verkopen. Ook Lady Kitty Spencer, de nicht van Diana, werkt samen met een Chinees zuivelmerk.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Concurrentie

Kitty werkt voor Yili Group, een directe concurrent van Jersey Cattle Fresh Milk dat de kleinzoon van Elizabeth promoot. De nieuwe reclamecampagnes van de merken werden allebei afgelopen juni gelanceerd en beiden beweren dat de milk komt van echte Jersey Cows.

De reclamefoto’s lijken verder erg op elkaar. De zoon van prinses Anne poseert voor een statig Engels huis in een net pak. Lady Kitty draagt een jurk en op de achtergrond is het Britse Museum te zien. Zowel Kitty als Peter zitten op de foto’s aan de High Tea.

In de reclame van Peter wordt duidelijk vermeld dat hij een kleinzoon is van koningin Elizabeth, maar bij Kitty wordt niet genoemd dat zij een nicht is van prinses Diana. Dat komt misschien doordat Kitty model en actrice is en dit voor haar dus ‘gewoon’ een klus is.

Meer DenD