Christian maakt debuut als ‘werkende’ royal

Door: DitjesDatjes
13-06-2021

De Deense prins Christian gaat zondag voor het eerst ‘aan het werk’. De 15-jarige zoon van kroonprins Frederik is samen met zijn vader en oma koningin Margrethe bij de viering van de aansluiting van Zuid-Jutland bij Denemarken, 101 jaar geleden. Eigenlijk zou het feest vorig jaar al worden gevierd maar vanwege de coronacrisis kon dat niet doorgaan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zuid-Jutland was 56 jaar in Duitse handen maar werd weer Deens na een referendum. De overdracht vond plaats op 15 juni 1920 en drie weken later maakte koning Christian een rondreis door het gebied. Hij stak daarbij symbolisch de oude grens over te paard, vergezeld door zijn zoon Frederik.

Koningin Margrethe, de kleindochter van koning Christian, doet dat zondag over samen met haar zoon Frederik en haar kleinzoon Christian. De activiteiten van de dag bestaan verder uit onder meer een kerkdienst, een bezoek aan een herdenkingsplaats in de stad Aabenraa en een museumbezoek in Sønderborg.

De dag wordt afgesloten met een diner op het koninklijke Deense schip Dannebrog, waar onder anderen Margrethe, Frederik, Christian en de minister-president van Denemarken bij aanwezig zijn.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD