Claire Meiland (3) noodgedwongen vaker naar de opvang

Claire Meiland
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Er zit niets anders op voor Maxime Meiland. Nu haar dochter Claire van de Inspectie niet meer dan vijf keer per jaar op televisie mag verschijnen, moet zij noodgedwongen vaker naar de opvang…

Onlangs werd de familie Meiland flink op de vingers getikt door de arbeidsinspectie. Maxime’s driejarige dochter Claire mag nog maar een paar keer per jaar op televisie komen. Meer dan dat wordt gezien als kinderarbeid, wat verboden is. Een drastische maatregel voor het programma, zowel voor als achter de schermen.

Opvang

Waar de opnamedagen eerst draaiden om zo veel mogelijk ‘wijnen, wijnen, wijnen’ gaat het nu vooral om de kleine Claire uit beeld houden. De kleuter, die normaal een beetje rondscharrelde en hier en daar op tv kwam, moet nu constant afgeleid worden met een iPad, vertelt moeder Maxime.

Bij Jinek aan tafel laat Maxime weten dat het de familie zwaar valt. De kleine meid moet zelfs extra dagen naar de opvang.

,,Ze gaat nu dan wel extra naar de opvang, maar er zijn ook dagen dat dat niet extra kan. Dan is ze bij ons thuis en dan moeten we haar continu uit beeld houden. Zij weet dat, ze heeft dat echt wel door.”

Maxime vindt er helemaal niks aan. ,,Ja, vreselijk. Ik kan niet anders zeggen. Ik vind het ook moeilijk tijdens de opnames”.

Camera

Ook vader Martien vindt het grote onzin. Volgens hem is Claire gewend aan een leven in de spotlight en heeft ze er geen last van.

 ,,Ze was anderhalf in Frankrijk. Toen stond er al een camera op haar. Dat kind is niet beter gewend”, zegt hij daarover. ,,Ze kent de regisseur en de productie al anderhalf jaar; dat is familie. Als we nu een scène aan het doen zijn en Clairtje komt en zegt: ‘Opa, appelsap!’, dan moeten we stoppen en naar de keuken en een iPad aanzetten.”

LEES OOK:

Domper voor Meilandjes? €250.000 minder voor chateau

Tags

CHATEAU MEILANDCLAIRE MEILANDMARTIEN MEILAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck