Claudia de Breij zet streep door theatertour

Claudia is het grappig zijn zat
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Claudia de Breij heeft op het laatste moment een streep gezet door haar theatertour. Haar eerste show was gepland op 22 februari, maar vandaag heeft ze laten weten dat ze behoefte heeft aan tijd en rust. ,,Ik heb geen energie.”

Het leek Claudia ‘zo’n goed idee’ om na haar Oudejaarsconference in februari en maart even bij te komen en daarna ‘lekker liedjes te zingen’ in haar theatertour Vasistas. ,,Daar had ik veel zin in. En zin heb ik nog. Maar energie niet”, schrijft Claudia op Instagram. ,,Het kost me moeite het te erkennen (vooral aan mezelf) maar ik heb tijd en rust nodig. Zoals een boer het land soms braak moet laten liggen moet ik mijn hoofd even leeg laten.”

‘Alles leeg laten’

Volgens Claudia moet je om creatief te kunnen zijn, af en toe niets doen. ,,Alles leeg laten”, legt ze uit. ,,Dat heb ik onderschat omdat ik me zo goed voel en zo gelukkig ben op het podium. Nu voel ik dat ik even niet meer kan opladen.”

Het spijt de cabaretière voor iedereen die een kaartje had gekocht en verzoeknummers voor haar programma had ingediend. ,,De verhalen erbij raken me enorm, zo eerlijk en mooi. Mijn excuses dat ik dit niet door kan laten gaan. Ook aan de theaters waar ik Vasistas zou spelen; sorry. Ik had het echt heel graag willen doen, maar het gaat even niet. Voor nu moet ik even rust en ruimte nemen om over een tijdje weer wél op het podium te kunnen staan met het gevoel dat ik daar altijd heb: ik heb óver. En dat wil ik heel graag en helemaal geven.”

Tags

CLAUDIA DE BREIJ

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie