Coldeweijer gaat ‘gewoon door’ met juicen na verlies in Hazeszaak

Door: Ditjes en Datjes
23-01-2023

Yvonne Coldeweijer gaat “gewoon door” met het brengen van juice. Dat laat zij op Instagram weten in reactie op de uitspraak van de rechter in de zaak met Rachel Hazes maandag. Die besloot dat de juice-vlogger haar video met uitspraken over Hazes offline moet halen en een rectificatie moet plaatsen. Ook mag Coldeweijer niet meer met de term “gecremeerde kroket” naar Hazes verwijzen in haar berichtgeving, dit alles op straffe van een dwangsom.

“Het was mijn taak om aan te tonen dat de juice die ik heb gebracht aannemelijk is”, schrijft Coldeweijer in haar Story. “Ik vind dat ik daarin lang en breed ben geslaagd, zeker omdat wéér alles is uitgekomen wat ik in de video heb verteld. De rechter dacht daar anders over en vindt dat ik dat niet heb aangetoond. Volgens mij zag de rechter dit als een mogelijkheid om juicekanalen eens ff lekker de mond te snoeren. Nou ik heb nieuws voor je: ik ga gewoon door! Wij leven voor de juice en ik zal de waarheid blijven brengen.”

De rechtbank van Amsterdam oordeelde maandag dat de uitspraken die Coldeweijer deed over Hazes “onnodig grievend” waren. De juice-vlogger stelde onder meer dat het uitlekken van een brief van André Hazes door zijn moeder de reden is dat zij momenteel geen contact hebben. Volgens de rechter kon zij deze beschuldigingen niet waar maken.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD