Collega Astrid en Paul noemt Op1-duo ‘tenenkrommend’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

De meningen zijn ernstig verdeeld over Op1-duo Astrid Joosten en Paul de Leeuw. Afgelopen maand werd bekend dat Astrid en Paul stoppen bij Op1. Columnist Özcan Akyol laat zich in de VARAgids uit over het ‘tenenkrommende’-duo.

Kijkers beklaagden zich over het niveau

De 37-jarige schrijver Özcan was duidelijk niet te spreken over het duo. In de lezersbrievenrubriek van de VARAgids noemde hij het duo ’tenenkrommend’. Een lezer die hoopt dat Özcan kan pleiten voor het behoud van het duo krijgt een duidelijk antwoord. ,,Nee, ik sla over, want zo goed deden ze het niet. Elke vrijdag was het weer tenenkrommend en beklaagden kijkers zich over het niveau. Ik moet eerlijk zijn”, aldus Özcan in de VARAgids.

‘In de herfst van hun carrières’

 Hoewel Özcan zich normaal niet uit laat over zaken als deze, is hij nu toch erg hard jegens zijn collega’s. ,,Normaal gesproken laat ik me in dit soort situaties niet uit over de onfortuinlijken, want uiteindelijk hebben mensen een gezin en een hypotheek, maar omdat we met twee gearriveerde sterren hebben te maken, in de herfst van hun carrières, durf ik gerust te zeggen dat het goed is dat anderen het proberen.”

Paul en Astrid passen niet in formule Op1

Begin mei vertelde contentdirecteur Gert-Jan Hox van BNNVARA dat dit de ‘logische’ stap was om te doen. Hox maakte duidelijk dat de invulling van het duo niet goed past binnen de formule van Op1. ,,Met Astrid en Paul hebben we een luchtiger toon aangebracht in het programma, om onze kijkers met een vrijdagavondgevoel het weekend in te laten gaan. Dat hebben ze uitstekend gedaan. Maar we zien ook dat deze invulling minder past in de formule van Op1”, aldus Hox

Kritische Twitteraars

Kijkers waren niet mild over de presentatie kunsten van Paul de Leeuw in Op1. ,,De Leeuw kan ’t niet”, twitterden enkele kijkers. Iemand die het roerend eens was met de Twitteraars, was columniste Angela de Jong van het AD. ,,Een journalistieke talkshow is geen opvangplek voor werkloze tv-komieken. (…) Het vraagt vakmanschap, dat te weinig wordt getoond op de late avond van NPO 1,” aldus Angela in een van haar columns.

Tags

ASTRIDASTRID JOOSTENBNNVARADE LEEUWJOOSTENOP1OZCAN AKYOLPAULPAUL DE LEEUWTALKSHOW OP1

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck