Column Dierenwereld Jans Stroeve

Jans Stroeve
Door: DitjesDatjes
19-03-2017

Zwerfkatten

,,Even voorstellen. Ik ben van Stichting Amsterdamse Zwerfkatten. Zwerfkatten? In Amsterdam? Waar zitten die dan? Veel katten hebben gelukkig een huis met een mandje, brokjes, een mensenschoot en misschien een soortgenoot om mee op te trekken.
Toch zijn er katten die het minder getroffen hebben. Katten die bijvoorbeeld op straat worden geboren of die door hun baasje op straat worden gezet bij een verhuizing. Voor deze katten werd in 1996 de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten, SAZ, opgericht. SAZ doet dingen als: wilde katten vangen, steriliseren en terugzetten op hun plek, mits ze daar verzorgd worden en gezond zijn. Verwilderde katten worden met engelengeduld gesocialiseerd en verzorgd tot ze klaar zijn voor een nieuw begin in een lief mensenhuishouden. Soms worden verdwaalde katten gevonden, die – als ze een chip hebben – kunnen worden herenigd met hun baasjes.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kattenleed

Tenslotte ondersteunen we mensen met een minimuminkomen zodat zij hun katten kunnen laten steriliseren: dit voorkomt veel toekomstig kattenleed.
De stichting draait voornamelijk op vrijwilligers, die katten zich allemaal inzetten om de katten die zo vaak vergeten worden te helpen.”

amsterdamsezwerfkatten.nl
Jans Stroeve

Meer DenD