Connie en Eugène: analyse van een geheimzinnig einde van een liefdesrelatie

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De kerstkalkoen ten huize van Connie Witteman kreeg een wel heel bizarre staart. Terwijl Nederland zich klaarmaakte voor een gezellig kerstdiner kan haar partner Eugène van Dun het huis verlaten, terwijl hij ‘nog zielsveel van haar houdt’.

Het liefdessprookje van de 50-jarige aannemer en zijn 17 jaar oudere geliefde houdt op dat moment op te bestaan.

Ze gingen na twee jaar relatie al in ondertrouw op 13 juli 2017, maar van een huwelijk komt het echter dus niet meer. De wegen van de voormalige zangeres Vanessa zijn echter ondoorgrondelijk: haar wereld is in werkelijkheid ook ‘Upside Down’, zoals één van haar grote hits heet.

De wijze waarop de breuk van Connie (voorheen BREUKHOVEN) naar buiten kwam, is ook op zijn minst bijzonder te noemen. Door de (gezamenlijke) verklaring waarin het nieuws wordt geopenbaard wordt eerst gesuggereerd dat het inderdaad een gezamenlijk besluit is om na 5 jaar uit elkaar te gaan (‘Wij vragen u om onze privacy te respecteren en we zijn beide ABSOLUUT niet bereikbaar voor enig commentaar.’). Later lijkt het echter duidelijk dat Eugène met de ziel onder zijn arm is vertrokken uit het miljonairsappartement van Connie in Amsterdam-Zuid.

De verklaring die gisteren door Privé.nl naar buiten werd gebracht, roept vragen op.

,,Met een zwaar hart hebben wij helaas, maar in goed overleg, besloten onze relatie te beëindigen.”

Dit is raar. Is de relatie dan ook door Eugène verbroken? Uit de publiciteit van na de verklaring blijkt voor zover nu duidelijk is van niet. ,,Ik hou nog steeds zielsveel van haar”, is de hartekreet van de afgewezen lover.

,,Er is aan beide kanten geen ander in het spel.”

Vreemdgaan is dus geen reden voor de breuk. Maar waarom dan zo abrupt uit elkaar? Was de liefde van Connie voor Eugène gewoon voorbij en heeft hij als geliefde helemaal niets gemerkt dat het over was?

,,Wij hebben in de vijf jaar die we samen hebben doorgebracht een fantastische tijd mogen beleven.”

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat het na 5 jaar misgaat. Maar het besluit om uit elkaar te gaan is kennelijk niet in gezamenlijkheid genomen. Ze zouden laatst nog samen in Londen zijn geweest.

,,Wij zullen ieder op onze eigen twee benen verder gaan in 2019.”

Een merkwaardige zin met de toevoeging ’twee benen’. Je gaat ‘op eigen benen verder’. Of: ‘je staat met beide benen op de grond’. Op ’twee gedachten hinken’ lijkt hier meer van toepassing.

,,Wij vragen u om onze privacy te respecteren en we zijn beide absoluut niet bereikbaar voor enig commentaar.”

Blijkbaar was de afspraak om de media niet te woord te staan niet waterdicht. Want de hartekreet van Eugène (‘Ik ben gebroken’) werd volop opgetekend door de media. Het lijkt erop dat er eenzijdig is aangestuurd door Connie op een breuk. Eugène kon uiteraard niets anders doen dan instemmen.

Is het einde van een relatie tussen een 67-jarige vrouw en een 17 jaar jongere man groot nieuws op het moment dat de twee nauwelijks nog een publieke rol vervullen? Connie Breukhoven zingt al jaren niet meer en Eugène is nooit een publiek figuur geweest. Echter, de juwelenroof in Connie’s appartement was afgelopen zomer groot nieuws en ook nu weer praat Nederland over Connie en haar liefdesgeschiedenis.

Voor Connie en Eugène, beide volwassen, is 2019 echter weer een nieuw begin. Met een schone lei opnieuw beginnen, heet dat, en met de beste wensen.

 

LEES HIER HET NIEUWSBERICHT OVER DE BREUK TUSSEN CONNIE EN EUGENE:

Tags

CONNIE WITTEMANEUGENE VAN DUNVANESSA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck