Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Jan Smit weg bij Songfestival, wie volgt?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Jan Smit stapt uit de selectiecommissie voor het Eurovisiesongfestival. Als enige was hij destijds NIET enthousiast over gelegenheidsduo Mia Nicolai en Dion Cooper. Jan vertrekt, de rest blijft vooralsnog zitten. En dát doet het ergste vrezen voor de toekomst.

Begin deze week schreef ik dat ‘songfestivalkenner’ Cornald Maas zijn biezen zou moeten pakken. De reden? De lawine aan kritiek op Mia Nicolai en Dion Cooper. Ons songfestivalduo kreeg terecht veel commentaar op hun dramatische optredens in Madrid en Amsterdam, maar ze hadden voor dit internationale podium ook nooit geselecteerd mogen worden.

Niet eerlijk
De selectiecommissie van AvroTros waar Cornald Maas en Jan Smit de bekendste gezichten van zijn, had volgens AvroTros unaniem gekozen voor Mia en Dion. Nu blijkt dat de omroep niet eerlijk is geweest over die unanimiteit. Jan Smit heeft zich uiteindelijk neergelegd bij de keuze van zijn collega’s, maar hij was als enige niet enthousiast over dit gelegenheidsduo.

Vers bloed
Jan besloot in de toekomst geen deel meer te willen uitmaken van de commissie. Deze week liet hij weten: ‘De reden was dat ik het tijd vond voor vers bloed en nieuwe inzichten’. Vers bloed en nieuwe inzichten heeft de selectiecommissie inderdaad hard nodig. Maar het is jammer dat uitgerekend het enige commissielid met voldoende muzikaal inzicht nu vertrekt.

Laf stilzwijgen
Cornald Maas doet alsof zijn neus bloed en zijn collega’s, radio-dj’s Sander Lantinga en Carolien Borgers, presentatrice Hila Noorzai (Een Vandaag) en AvroTros-directeur Eric van Stade hullen zich in laf stilzwijgen. Ook van Lawrence Duncan horen we niets. Sinds zijn succesvolle deelname aan het liedjesfestijn loopt Duncan met zijn hoofd in de wolken. Maar hij was het die als ‘nieuwe songfestivalgoeroe’ met Mia en Dion kwam aanzetten.

Valse noot
Wie weet, misschien zitten we met z’n allen er helemaal naast, zoals Jan Smit het misschien ook verkeerd zag toen hij twijfelde aan Mia en Dion. Wie weet lukt het Mia en Dion om in mei wél de juiste toon te vinden. Maar als hun optreden in Liverpool opnieuw een ‘valse noot’ wordt, dan moeten de commissieleden de eer aan zichzelf houden en het voorbeeld van Jan Smit volgen. Kies dan voor echte vakmensen of laat de kijkers weer stemmen.

Tags

CORNALD MAASEUROVISIESONGFESTIVALJAN SMITMATTHIEU SLEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck