Corona leerde André Rieu bakken, maar hij treedt toch liever op

Door: DitjesDatjes
18-09-2021

Zestien maanden lang heeft André Rieu door corona geen stap op een Nederlands podium gezet. Daar komt in december dan eindelijk verandering in: de jaarlijkse kerstconcerten in het MECC in Maastricht gaan door. In de tussentijd heeft Rieu zich vooral beziggehouden met een nieuwe hobby, bakken. “Ik heb van alles geprobeerd. Soezen, Bossche bollen en slagroomtaarten. Je maakt er anderen ook erg blij mee”, vertelt hij aan het ANP.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De basis voor zijn coronahobby ontstond al tijdens zijn tournees. “Als ik na een concert door de adrenaline niet kan slapen, kijk ik naar video’s van mensen die bakken. En die sla ik dan op”, zegt de 71-jarige orkestleider. “Tijdens corona heb ik al die recepten erbij gepakt en van alles geprobeerd. Er steekt niet echt een recept bovenuit, mensen om mij heen vonden al mijn baksels lekker.” De Limburger waagt zich echter niet aan de Limburgse vlaai, vertelt hij lachend. “Dat kunnen de experts hier veel beter, dus daar begin ik niet aan.”

Toch is Rieu maar wat blij dat het optreden weer kan beginnen. Op 17, 18 en 19 december staat de dirigent en violist weer in ‘zijn’ stad. “Ik barstte in huilen uit toen ik hoorde dat het weer mocht”, blikt Rieu terug op de coronapersconferentie. Nooit eerder zaten hij en zijn orkest zo lang stil. “Maar toen de repetities weer begonnen, ging het verbazingwekkend goed. Het was alsof we gisteren nog op het podium stonden.”

Wanneer de concerten ook weer voorbij de landsgrenzen gaan, is Rieu goed voorbereid. De dirigent heeft tijdens corona namelijk Spaans geleerd. “Ik treed veel op in Spaanstalige landen en had daar altijd een tolk bij me. Dat wilde ik gewoon zelf kunnen doen”, zegt hij. “Maar nu de repetities weer begonnen zijn, is dat toch een beetje naar de achtergrond gegaan. Dan ben ik toch écht liever bezig met muziek maken.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD